17
Néhány hónapja külboka-töréssel műtöttek. Szerintetek magassarkúba mehetek esküvőre?
  • annitakot807
    Miért ne? A magas sarkú cipő nagyon szép! Sokáig nem tudtam viselni őket a fájdalmas gomba miatt, de most, hogy megismertem a Demyxil krémet – minden elmúlik. Hamarosan újra magas sarkút fogok hordani.
  • Narxis
    Beszámolót kérünk!
  • Palinko
    Végül hogy telt az esküvő?
  • NB2
    Ilyeneket el kell engedni...
  • Kinga0905
    Egy újabb nagyon segítőkész ember, aki csak jót kíván a másiknak!
    Ja mégsem!
  • TheLastJedi
    Kinga, mehetsz, ahova én gondolom
  • Palinko
    Ez szerintem jó választás, nem tudom hogy ennél többet lehetne-e segíteni, ha valaki itt még baromi nagy orvos is lenne akkor is hogy mondjon szakvéleményt milliónyi adat nélkül, de még vizsgálat is kéne mert mindenki másképp gyógyul stb. Szóval ez a kérdés talán nehezebb is mint amit gondoltál....

A sportcipők, vagyis inkább futócipők sem annyira jók ám mindennapos, egésznapos használatra.... Pl vannak belőlük speciálisak ilyen olyan energiavisszanyerő rendszerekkel. Meg pronálást javítók, de ha ugye nautrális lábon az csak rosszat tesz, meg valamit hallottam a lábfejről is, hogy talán jobbak azok a hétköznapi cipők amit megfelelő tartást adnak. Igaz egy olyan cipőben még egy ilyet is el lehetne rejteni:

Sajnos ez sem nem nyár, sem nem kiszemelt cipő kompatibilis, de szerintem overkill is. Csak kösd be rendesen feszesen és minden rendben lesz. Lehetőleg pihentesd, ha tudod akkor tedd feljebb hogy nehogy bedagadjon és ceremónia után meg ahogy érzed. Úgy is jelzi a tested ha már sok.
  • NB2
    Megértem őket, de nyilván téged ez nem vigasztal. Esetleg próbálj rákeresni hasonló témában és oda írd be a kérdésed.
    De amúgy szerintem jól megírták, magára a szertartásra tűsarkú, előtte-utána meg lábkímélő cipő.
  • Kinga0905
    Sajnos ott is esélytelen a tanácsra válasz megtalálása, miután új regisztráltként nem írhatok ki (vagyis a kiírás pillanatában törlik) a feltenni kívánt témát. Erre csak akkor lennék jogosult, hogyha legalább 50 napos lenne a regisztrációm és lenne legalább 50 kommentem. Egyikkel sem rendelkezem.

Ettől függetlenül köszönöm a tanácsot, ötletet!
  • NEOreg3
    Ez egy kb kihalt fórum és javarészt férfiak látogatják. Szerintem redditen nagyobb esély van arra, hogy értelmes választ kapsz.

Pl: https://www.reddit.com/r/csakcsajok/

vagy

https://www.reddit.com/r/askhungary/
    Utoljára szerkesztette: NEOreg3, 2025.06.25. 08:28:22
  • Kinga0905
    Remélem sikerült a link!
  • Kinga0905
    https://ibb.co/cSps90mk
    A kép illusztráció, nem a saját szandálomról készült.
    Egy ugyanilyen kialakítású, csak éppen vajszínű magassarkú szandálom van. Ez lehet aranyközépút a magassarkú (12-18 cm) cipő és akár egy zárt edző- és sportcipő között?
    Utoljára szerkesztette: Kinga0905, 2025.06.24. 07:15:21
  • Kinga0905
    Nagyon szépen köszönöm a szókimondó, kifejtős válaszodat. Magam is menyasszony vagyok néhány hete, így mondjuk a második kérdésedre természetesen a válasz "senkiét". Éppen az egészségem okán kezdtem el én is hetekkel ezelőtt ezen gondolkodni. Szeretem a magassarkút, ill. vannak olyan ruhák, amelyhez inkább az illene, de mégis mérlegelnem kell azt is, hogy hiába telt el már bő 6 hónap a sérülésem óta a bokám még mindig max. 90%-os. Így is sokat szenvedek vele, pedig sokkal kevesebbet hordok magassarkút, mint korábban.
  • Palinko
    Miért kell magassarkúban menni? Kinek a bréjét kell felállítani? Mert másról nem szól ez sem csak kidobja a segget és jobban néz ki tőle a láb is, hagyjuk a körítést. Szerintem az egészséged fontosabb és felesleges kockáztatni, erőltetni azokat az izmokat amik igen csak igénybe vannak véve és nem jó módon egy magassarkúban. Sőt még csak választani sem kell, mert a fél óra ceremóniára az előtérben simán átveszed a magassarkút és az a fél óra nem fog taccsra vágni, utána meg vissza veszed a kényelmes cipőd, este meg jó eséllyel mindenki elég részeg hogy fel sem tűnjön mi van rajtad meg amúgy sem érdekel rajtad kívül senkit sem, a képeken meg úgy nézel ki ahogy szeretnél magassarkúban és jólvan.
  • Kinga0905
    Köszönöm mélyreható válaszodat. Mondjuk a lábbelihez nem igazán értem, hogy mi köze van a bugyinak, de ez csak egy apró részlet.
  • Ironman2
    Szerintem menjél simán zokniba,meg harisnyába,de bugyi ne legyen rajtad! :)
  • Kinga0905
    A bátyám 6 nap múlva nősül. Én leszek a tanúja, ami megtiszteltetés számomra. Szeretnék magassarkúba menni.
    Még december elején egy biciklis baleset következtében kettős külboka-törést szenvedtem, amit műtöttek. Az elmúlt hetekben többször vettem fel rövid időkre (2-3 óra) magassarkút, de utána sokkal jobban dagadt, viszont érdekes módon talán nem fájt annyira a bokám, mint pl. papucsba vagy zárt edzőcipőbe.