5
  • Dodo55
    "gyorsan ráfüggnek új dolgokra, másrészről nehezen engednek el régi dolgokat."
    Ezt így is kell csinálni. Ami jó, azt bűn kidobni. Hely van bőven, elférnek a régi és az új dolgok egymás mellett. Sőt, ha pont ott Japánban ez nem jelent problémát, akkor máshol se jelentsen a világon. Plusz a lényeg, hogy technológiai téren a visszalépés sose legyen elfogadható. Oldják meg a költségcsökkentést meg a helytakarékosságot, ahogy szeretnék, de ami újabb, az ne jelentsen törvényszerűen gyengébb minőséget, csökkenő funkcionalitást és egyre rosszabb visszafelé kompatibilitást, ahogyan azt az elmúlt évtizedben riasztó mértékben tapasztalni egyre több területen a 90-es, 2000-es évek technológiai aranykora után.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2025.08.27. 18:50:18
  • Narxis
    Azért a Japánoknál is árnyalt a dolog, nemrég nyugdíjazták a fax-ot meg a floppy-kat mert az idősebb vezetők, főleg a közigazgatásban ragaszkodtak hozzá, de például a rendszerük nem tudja azt se kezelni ha 2 keresztneved van. Japánnak van egy kettős arca, egyrészről gyorsan ráfüggnek új dolgokra, másrészről nehezen engednek el régi dolgokat.
  • Dodo55
    Megfordul ám ez könnyen. Pl. én rendszergazdaként kiadom a cégnél, hogy akkor tilos frissíteni, mert ez vagy az nem működik onnantól, vagy egyenesen azt mondom, hogy új helyett innentől használt készülékeket kell venni, amiken még régebbi a software, esetleg a (csak a te képzeletbeli Outlook-os példádnál maradva) még a Microsoft 365 előfizetésünket is felmondatom a cégvezetéssel.

Hozzáteszem egyébként, hogy az elmúlt évek gazdasági dinamikáin is eleve már látszódhat ennek a konzervatív tiltakozó magatartásnak a kibontakozása. Egyre többet hallgatjuk, hogy a megtakarítások csak nőnek és nőnek, a fogyasztás viszont csökken és mostmár a termelés is. Meglepő, nem?

Ha meg ez nem tetszik valakinek, akkor talán vissza kéne térni ahhoz, hogy a termékek és szolgáltatások a vásárlók igényeit tartsák előtérben a saját felelősségkizáró és költségminimalizáló stratégiáik helyett és akkor újra lehetővá válna a növekedés. Nem bonyolult ez. Hozzáteszem Japán azért tart ott évtizedek óta a csúcstechnológia, illetve a dolgok minőségi színvonalának területén, ahol, mert ott ezt már a társadalmuk rég kikényszerítette és azóta is fenntartja. Talán most végre a nyugati világ is kezd felébredni és megtanulnak az emberek kemény határokat húzni a fogyasztói társadalom élhető és termékeny fejlődést szolgáló egyensúlyának fenntartása érdekében.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2025.06.12. 13:02:39
  • takysoft
    "Advanced Protection"
    Pont az kell nekem. Ma még opció. Aztán 2 év múlva nem tudom aktiválni a céges Outlook-ot anélkül, hogy ezt megkövetelné, és semmire se tudom használni a telefonom... Pont ez kellett nekünk...

Amúgy így végigolvasva a cikket... ez is csak azért jelent meg, hogy legyen egy új verzió. De nincs benne kb semmi.
  • quantumfeather
    Hajrá Samsung!