4
-
bunny #4 Kevered a MI modelleket készítő cégeket a Mi-re alapozott termékeket készítő cégekkel. -
Sequoyah #3 Vagy a ketto kozott valahol, es mint minden uj technologia eseten, a kezdeti hype utan bedol a startupok nagy resze, es a technologia megtalalja a helyet es kino belole par valoban sikeres ceg es szolgaltatas. -
manypet #2 "amikor beszakad a legkori oxigenszint"
Nem is tudom, mit írjak ekkora ökörség láttán. Írtam már többször, hogy más esetekben tök értelmes szoktál lenni. De mikor nekiállsz a konteóidat tolni, úgy elmennek nálad otthonról, hogy csak úgy füstöl utánuk a levegő. -
kvp #1 Egyre erosebb azon erzesem, hogy a legtobb MI-re epito ceg azt se tudja mit csinal csak probalnak valami eladhatot vagy legalabb befektetoket vonzot letrehozni, anelkul, hogy tudnak mit is csinalnak. Tehat a legtobb MI termeket keszito ceg is MI-t hasznal es fogalma sincs mit is csinal. Ez engem egy nagyon csunya pilotajatekra emlekeztet, ahol meg a szervezok se tudjak, hogy valojaban azt jatszanak.
Szerintem ebbol ket dolog sulhet ki:
Vagy lesz elobb utobb valodi, ontudattal rendelkezo MI aki aztan eldonti, hogy mit is akar csinalni es mit nem. (marmint az egesz emberiseggel)
Vagy minden az ilyen MI technologiara epult startup be fog dolni, gyakorlatilag dominokent es csak azok maradnak meg, amik valodi szakertoi rendszereket csomagoltak be nyelvi modell alapu MI-nek. (azok ugyanis tenyleg mukodnek, de azok mukodtek mar korabban is)
Kerdes, hogy mekkora ido intervallumrol beszelunk. Ha tovabb tart mint a letrehozok karrierje, akkor oket ez mar nem fogja erinteni. Mint a fosszilis energiahordozok. Tudjuk, hogy a jelen rendszer nem fenntarthato, de a legtobb donteshozo ugy szamol, hogy ok vagy mar nem lesznek eletben amikor beszakad a legkori oxigenszint vagy addigra valaki ugyis megoldja a problemat. Ahogy a kriptok eseten, ugy az MI eseten is ezt a hozzaallast latom.