5
-
Mutasd meg kérlek, hogy ebben mit köszönhetek a GDPR-nek? Mi az amit ez a több mint 800 partner cég nem gyujthet rolam amit máshol igen ? pontos lokácio és technikai adat , szokások stb.. mi az ami még hiányzik amitöl nem lehet mondjuk beazonositani, vagy mi az ami miatt én védve vagyok mert GDPR-t kell használnom mert EU-ban élet.
Igazán érdekelne.
Ehelyett csak azt érzékelem, hogy amikor kilépek egy topicbol akkor ujra felugrik ez az ablak és addig nem tudom folytatni amig a 3 gomb egyikére nem nyomok és ezt minden alkalommal el kell játszani
Bármely oldalon igy van , ez nem az én védelmemért van csak az én bosszantásomra és az internet használat bonyolitására. -
Dodo55 #4 Pedig a GDPR tényleg olyan e tekintetben, mint egyes kultúrákban az elrendezett fiatalkori házasságok. A laikusoknak ad egy hamis biztonságérzetet, pedig valójában csak arról van szó, hogy a saját családod (illetve a GDPR esetén a téged védelmezni hivatott jogállam) aktív kezeskedésével fogsz adott esetben szépen abuzálódni.
És persze ott az elvi lehetőség az együttműködés megtagadására, de ennek a következményei is ugyanolyanok, mint ezekben a kultúrákban: gyakorlatilag önkéntes száműzetés.
Ezzel szemben a világ bármely más táján legalább nem próbálják meg az ember veszélyérzetét eltompítani és a védekezésre is valójában sokkal rugalmasabb mozgásteret hagynak az elszigetelődés kényszerű B opciójának kikényszerítése helyett, míg ezzel párhuzamosan Európában épp már célbavette a politika a különféle, privát szférát biztosító/erősítő technikai megoldásokat különféle ideológiai veszélyekre hivatkozva.
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2025.05.27. 09:13:27 -
Ezzel tisztába vagyok, hogy nem a böngészőrol szól, de azon keresztül lehetne megoldani hogy ne kelljen minden egyes oldalnál eljatszani az okezast vagy tiltást.
Amúgy meg most tisztába vagy vele hogy milyen adatokat gyűjtenek rólad a gdpr szabalyzoval? Nem, az sg is kiirja, higy 701 partner ég kéri az engedélyt, akkor te mikor Meg nyitod az oldalt mindegyik cég kereset atnezed és külön külön megadod az engedélyt nekik mielőtt előbb olvasod a cikkeket?
Hogyan tudod vissza keresni melyik cég mikor mit gyűjtött be rólad?
Elvileg azt mondják hogy a gdpr az a mi vedelmunk miatt van akkor miért nincs olyan felület program ahol atlathato módon tényleg te tudd szabályozni milyen adatot akarsz Meg osztani magadról?
Miért csak a cégek tudják szabályozni hogy mit tartanak szükséges adatnak és mit másnak.
Honnan tudod hogy 2-3 cég nem játszik össze hogy a különböző adatokbol ugyan azt a profilt gyűjtse be mint ahol nincs gdpr? -
Cat #2 A GDPR nagyon nem a böngészőről szól, hanem mindenféle adatkezelésről. És fogalmad sincs, hogy mennyi mindent köszönhetsz ennek, mert Európában élsz. Ha a világ bármely más tájára vetne a sorsod elborzadnál, hogy hasonló jogszabályok hiányában milyen szintű profilozás zajlik, és mennyire nem tehetsz az ellen semmit, hogy adatokat tároljanak rólad a cégek. -
Inkább törölnék ez ezt a szart ugy ahogy van és egyszer kelljen csak nyilatkozni rola amikor elöször feltelepit valaki egy böngészőt és onnantol kezdve mindenkire az lene érvényes, hogy vagy megengedik az adatgyujtést a cégeknek vagy nem, de ne a végfelhasználonak kelljen már több 1000 cégnek a kérvényeit átnézni és engedélyezni miaelött meg tudna nézni egy hiroldalt vagy a reggeli időjárást.
Ez nem a kisemberek védelmére van, hanem a cégek védelmében, hogy ha egy kisember be akarná perelni öket személyes adattal valo visszaéllés miatt akkor nekik ott lesz a nyilatkozat, hogy engedélyezte a felhasználo, möközben a felhasználonak nem lesz rola egy ellenpéldánya , hogy mikor és hol is engedélyezte .