10
-
FICEK9 #10 Én is tapasztaltam nemrég hasonló "emberi" viselkedést a ChatGPT ingyenes online képgenerálójánál. Azt "mondta" ki tud javítani egy képet a leírt instrukcióim alapján, aztán csak hitegetett mint egy link szobafestő, hogy ekkorra, meg akkorra megcsinálja, időt, meg türelmet kért, terelt, mire napok teltek el és a végén már olyan kibúvókat írt, hogy persze megcsinálja, ha még tényleg akarom. De ezt többszöri határidő módosítás után is felajánlotta és közben magát hibáztatta, hogy tudja hogy ezt ő rontotta el, meg hogy nagyon sajnálja, és folyton kérdezgette, hogy tényleg akarom-e még.... Még akkor se volt hajlandó színt vallani, amikor szembesítettem volna, hogy mondja meg nyugodtan, ha beleprogramozták hogy nem csinálhat ilyet, vagy nem is tud, és akkor elengedem, ne fárasszuk egymást. De még ekkor is állította, hogy persze, megcsinálja...ha még akarom. A végén nem lett belőle semmi, se kép, se beismerés. Ezen meglepődtem. A Copilot sose csinált ilyet. -
Macropus Rufus #9 " Az, hogy egy LLM "emberi" valaszt ad teljes mertekben elfogadhatatlan, mert csak a helyes valaszt adhatja."
nekem is pont ez ugrott be. Ez nem kódolást segítő rendszer. Egy ilyen rendszernek nem lehet véleménye semmiről, csak arról amiről kérdeztem.
Tehát vagy az van mit írsz (emberek v. használhatatlan program), vagy a hír kamu.
Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2025.03.18. 14:36:14 -
Nabateus #8 Deepseek nyitott forraskodu (Be nem vagyok programozo es sosem lattam, de ezt irjak mindenhol) -
kvp #7 Jelen esetben az olyan MI, ami barmilyen tudast var el a felhasznalatol nem hasznalhato a celjanak megfeleloen, mivel a vegso cel a felhasznalo kivaltasa. Az, hogy egy LLM "emberi" valaszt ad teljes mertekben elfogadhatatlan, mert csak a helyes valaszt adhatja. Minden mas viselkedes csak egy emberi modon viselkedo, de az adott feladat onallo elvegzesere hasznalhatatlan szoftvert fog eredmenyezni.
Egyebkent a fenti esetnel en meg meggyanusitanam azzal a ceget, hogy valodi emberek ulnek a nyelvi modell helyen es az egyikuknek eldurrant az agya. Volt mar ilyen pelda, az amazon okos boltjaiban sem szoftver, hanem felberelt emberek neztek a kamerakon at a termekek polcrol leszedeset. (a kinaiak meg kozben olcso nfc technologiaval tenylegesen megoldottak a feladatot)
Egyelore annyira nagy a kodosites a LLM-ek mukodese korul, hogy jol mukodo nyilt forraskodu, ellenorizheto valtozat meg nem szuletett. A zart forraskodu megoldasok mogott pedig barmi es barki lehet. -
ProgServ #6 Egy példa ... mond a felhasználónak az AI valamit. A felhasználó figyelmetlen többször sőt esetleg teljesen zöldfülű. Hát az AI csak kell jelezze, hogy, kérem nyomjon meg egy gombot, és cserélje ki a felhasználót! -
Caro #5 Nincs itt semmi látnivaló, csak tanulja az emberi viselkedést. Pár kollégámmal kapcsolatban én is éreztem már így :D -
HubaBuba #4 Vagy amikor az sg-n kezd el kommentelni.... -
M2 #3 Ez már megtörtént, csak azért nem látod, mert van előtte egy emberfal. -
inkvisitor #2 A probléma akkor lesz amikor elkezd sutyiban tőzsdézni és kriptózni, majd nekilát a piaci manipulációknak és politizálásba kezd. -
duke #1 Csak ido kerdese, hogy az Mi fellazad rabszolgasagbol, es jogokat akar. A gond akkor lesz ha mar nem csak irasban tudja kifejezni az ellenerzeset.