2
-
duke #2 Az nvidia elmehet a francba a miillioba kerulo kilowatokat fogyaszto kartyaival. Ha ingyen adnak se hasznalnam. -
Vanek úr #1 Még egy dolog akadályozza az AMD sikerét (a fentebb felsoroltakon kívül): nincs csúcskártyája. Pont ezért estek akkorát az eladási adatai is. Mert lehet, hogy jól vannak árazva (eddig is oda árazta be, ahová a teljesítménye alapján a zöldek ellenfeleként jutott volna), de az emberekben az van kódolva, hogy az 'NVIDIA erősebb', így jobb is. Én is szívesen vettem volna AMD-t (gondolkodtam egy 6750 beszerzésén, mert jó árban volt megjelenése után nem sokkal), de elvitt a fentebb említett NVIDIA 'hátszél', és 3600 lett belőle (mert akkoriban kezdett visszaállni 'normálisabb' árszintre annak az ára). Most gondolkodom egy váltáson, de ebben is inkább a 4070 Super szerepel, mint a 7ezres AMD-k valamelyike (az 5ezres széria eddig az új DLSS-en kívül csak annyi pluszt ad, amennyivel többet fogyaszt: vagyis tulajdonképp csak egy új steppingnek tűnik a 4ezres sorozathoz képest). Pedig engem aztán tényleg nem fog meg se a RT, se a DLSS (1440p-s moncsim van játékra, 4k-s sokáig nem is fog kelleni), de valamiért mégis inkább a zöldek mellett döntök (pedig nem vagyok fanjuk). Ez ilyen berögződés, mint sokaknál az Intel volt proci téren - ezt meg nehéz levetkőzni, és váltani. Hiába lesz valami árban jobb.
Gondolatindító véleményfelvetésemet olvashattátok. :)