6
-
joszer #6 A script túl gyorsan fut le, és nem vár a másolás befejezésére ?
Egyes operációs rendszereken a másolás folyamata nem mindig azonnali, és ha a script nem várja meg a teljes másolást, akkor előfordulhat, hogy a célkönyvtárban hiányzik néhány fájl. -
lammaer #5 Szerintem abból hogy milyen elven generálja a választ, nem következik az hogy az AI ne tudna problémát megoldani.
Pl: nekem volt egy problémám (?) hogy egy scriptem futatása után, ami kiválaszt 100 véletlenszerű MP3-at a vinyómon lévő ~60.000-ból és egy könyvtárba másolja, valamilyen oknál fogva rendszeresen 100-nál kevesebb mp3-at találtam a célkönyvtárban...
Leirtam a jelenséget igya mint most neked, és egyből köpte a választ. (kiváncsi lennék mire tippelsz, NEM az volt hogy a kód hibázott volna és nem 100 MP3-at választott ki, hanem vmi egészen más). Nem is kapta meg a kódot, csak ezt a leírást...
Számomra ez problémamegoldás.
Lehet a definícionk tér el arról hogy mi a probléma.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2025.02.06. 14:23:54 -
nlght #4 Milyen jó hogy egy olyan AI-t fog mindenki másolni ami köztudottan hazudozik, és egy felnőtt embert már öngyilkosságba "kergetett", a jelenlegi önképzavaros tiniknek tuti jó lesz.
Egy másik OpenAI fejlesztésről pedig kb 2-3 hónapja volt hír, hogy megpróbált titokban megszökni a tesztkörnyezetből egy másik szerverre, és utána hazudott róla, amikor lebukott.
Csodálatos jövő vár ránk!
Utoljára szerkesztette: nlght, 2025.02.06. 10:35:56 -
inkvisitor #3 Tökéletes. Mivel lemásolni sokkal olcsóbb, ezután mindenki nagyon meggondolja, hogy befektessen-e alap fejlesztésbe.
Ezután a modellek csak "desztilllálni" fognak és a fejlődés megáll. De legalább olcsó lesz. -
nlght #2 -
militavia #1 Lehet, hogy a megoldás a specializált "AI" kéne, hogy legyen. Hogy nem mindenre is tanítják, hanem csak egy területre szűkítik le? Amúgy minden fejlődés ellenére én továbbra is csak felügyelt fordításra és műszaki számítások keresésére esetleg másodlagos számítás összevetésre merem használni. Problémát megoldani nem tud, hiszen nem is érti, csak valószínűségo alapon tippel. Ha egy számítás forrását nem tudja megadni és az egyenltet sem, amit használt, akkor kb. seggtörlésre jó.