9
-
Cat #9 A cikk is írja ezt:
"Van, hogy valaki egy nagyon bonyolult változtatást végez, ami csak egy sor kódot jelent. És azt a személyt, aki egy nagyon egyszerű, 1000 soros változtatást végez, jutalmazzák” - folytatta."
-
Sequoyah #8 Sokszor napokat dolgozok azon hogy aztan egy par soroz valtoztatast elvegezzek...
Sokszor a munka fele arra megy el, hogy a kod szep, olvashato es rovid legyen. Nem ritka hogy az elso mukodo verzio 100 soros, aztan vegul a vegso versio mar csak 10 soros...
Es a legjobb programozok (senior, lead...) kapjak tipikusan azokat a feladatokat, amik a legkevesebb kodvaltoztatassal jarnak. Komolyabb hibak megtalalasa, uj munkatarsak mentoralasa, design, review, team management, meetingek stb... A sok boilerplate kod meg megy a juniorokhoz.
Ahol dolgozok, volt ez az otlet par eve, hogy merjek a megirt kod mennyiseget, es ezzel merjek a dolgozok teljesitmenyet. De volt eszuk, es nagyon gyorsan belattak (meg mielott bevezettek volna), hogy ez mekkora baromsag. -
#7 és arrol nem ir senki, hogy hogy lehet ilyen szellemprogramozoi állásra jelentkezni ? évi 200-300k dolláros fizetését? :P
eggyel több vagy kevesebb már nem oszt nem szoroz ugy hiszem -
Akva #6 Teljesen baromság ez az egész! Egy mérnök munkáját nem a leírt kódok mennyisége fémjelzi! Egyetlen ötlettel évekre szóló fizetést érdemelhet ki. Természetesen nem a betanított programozókról beszélek, hanem az igazi mérnökökről. -
Cat #5 Csupán egy keresés kellett volna a nevére, hogy kiderüljön, hogy hatalmas hülyeséget írsz. Anyja gyerekkorábban rákban meghalt, emiatt nem végezte el a középiskolát, mert ő lett a kenyérkereső a családban. 18 éves korára összerakott egy félmillió dolláros éves bevételű e-kereskedelmi céget, és ezek után kezdett ismét tanulni. A legfelső egy százalékban végzett, ezért ösztöndíjjal végzi a Stanford MBA iskoláját. Nem mellesleg nemzeti bajnok volt súlyemelésben Oroszoroszágban.
https://finance.yahoo.com/news/middle-school-dropout-stanford-mba-171052527.html -
amaylight #4 "32 éves végzős hallgató", aha! Ő aztán termelékenyen végezte az egyetemet, BA-t ugyebár 18+3=21, MA-t 18+5=23 évesen lehet behúzni, de ő 32 éves korára jutott eddig. Szerintem ő egy "szellemhallgató" :D
Bár végülis így testhezálló feladat neki mások lógását elemezgetni, nem mondhatjuk, hogy nincs személyes tapasztalata! Persze tudom, ő sok egyetemi képzettséget nem igénylő munkát végzett 18 éves kora után és csak utána ment egyetemre :D -
M2 #3 A szoftverfejlesztés szóban sokan a "fejlesztés" szót sem veszik észre. A végső, kiadott termék kódja az a teljes megírt kódnak jó ha tíz százaléka. -
Szefmester #2 Ez így van... a vezetőnek célszerű legalább fogalmi szinten értenie ahhoz amit a beosztottjai csinálnak. Máskülönben akkor és ott verik át ahol tudják. -
felemelő #1 "Senki sem tudja, hogyan mérje a szoftvermérnökök teljesítményét."
Én tudom.... igaz ahhoz a fejlesztő "felső kapcsolatának" értenie kell a szakmához.
Sejtenie kell milyen feladathoz kb. mennyi idő szükséges, részt venni a feladatkiosztásban és az elkészült anyagok áttekintésében, a revízióban, megbeszélni a fejlesztőkkel a problémákat és fogadni a büszkeségüket az eredményekről, stb, stb.