2
-
kalapos01 #2 "abban nincs olyan jelenet"
ebben meg van. nem olyan újszerű a dolog. a filmes adaptációk tele vannak olyan jelenetekkel, amik nincsenek a könyvben. eltérő a műfaj és szerencsére nincs megtiltva, hogy ne csak szolgai módon másoljon az adaptációt készítő. (más kérdés, hogy a filmben sem biztos, hogy lesz, hiszen ez egy reklám.)
"mert sok embernek a fejében Korcsmáros Pál rajzai vannak"
ezért is fut ekkorát az előzetes, mert azok alapján készült. de megint: mindig vicces olvasni, amikor valaki számon kéri egy kreatívon, hogy kreatív mer lenni és nem másol.
Egyébként a Rejtő-könyveket nagyon jól meg lehet csinálni filmen, főleg, ha valaki kreatív. Még színházban is remek Rejtő-adaptációkat láthattunk. -
Macropus Rufus #1 hát én olvastam többször is a könyvet, de abban nincs olyan jelenet, hogy kocsival megy a kisrác a hajóhoz. Meg olyan sem, hogy valaki bemászik a hajóba.
Meg sztem nem lesz nagy siker, mert sok embernek a fejében Korcsmáros Pál rajzai vannak (ami szerintem sokkal jobb, mint ami az előzetesben van). A másik nagy gond - és ez a képregénynél is fent állt -, hogy a Rejtő könyveket nem lehet filmen megcsinálni. A poénok sok esetben nem a jelenetben vannak, hanem a jelenet leírásában. Pláne a Piszkos Fredben, amikor Jimmy elkezd naplót írni. Komplett fejezetek foglalkoznak a naplójával és ott is a poén nem csak abban van amit ír, hanem ahogy írja. Ezt nem lehet filmre vinni. Vagy csak nagyon elnagyoltan, mert az még sem okés, hogy a film negyede egy napló írás. Ebben az esetben meg elveszik a poénok egy jó része. Szóval minimum érdekes lesz.