Borg18754#3
Az okos fejlesztők az adott feladathoz választják ki a legmegfelelőbb nyelvet. A hozzánemértők meg mint egy vallási szekta, fikáznak minden mást. Az meg különösen vicces hogy egy gyengén típusos nyelvet használsz miközben egy másik gyengén típusos nyelvet fikázol. Még ha C++ vs python lett volna akkor esetleg érthető hogy nem tetszik, de így inkább csak nevetséges.
zakzag#2
A javascript sem csak böngészőkben futtatható, annyira nem, hogy én már évek óta nem fejlesztettem böngészőben Javascriptet magamnak (cégnek igen). A Python csak azért terjedt el, mert épp jókor volt jó helyen. Nem tudom, milyen embernek kell lennie valakinek, hogy kedvelje, nekem a hátamon állna fel a szőr, ha hozzá kéne nyúlnom. De mindenki más.
kvp#1
Az, hogy a python nem csak bongeszokben futtathato, plusz egyre tobb tudomanyos project is atvette sokat segitett. Raadasul meg a javascript-nel is konnyebben hasznalhato es sokkal egysegesebb a szoftver konyvtar tamogatasa. Gyakorlatilag a php es a kulonbozo shell script-ek feladatait is at tudta venni. Nem mondom, kezdetben volt benne par agyhalott dolog, pl. a switch hianya, de ugy nez ki, hogy fejlesztik es bovitik, raadasul arra amerre van is ertelme.