9
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Szerintem lesz intel arm64 chip, ha tényleg lesz rá szükség, mert elindul a teljes PC és konzol platformváltás, itt még nem tartunk. Az utasításkészlet váltás nem jelenti az összes tudásuk/fejlesztésük elértéktelenedését, sőt! Sokan túlmisztifikálják, hogy mit is jelentene egy másik utasításkészletre való átállás. Számomra az sem meggyőző, hogy az utasításkészletnek önmagában van 1%-nál több köze a fogyasztásbeli eltéréshez, szerintem egyszerűen csak alvás történt x86 vonalon.

---
    Nvidia-nak szerintem nincs annyi hozzáadott értéke a gyártástechnológiához, hogy ennyit érhessen. (nyilván sokat számít, hogy 30% előnyük van az AMD és még több az Intel-lel szemben ugyanazon a fabon, de nem ennyit.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.10.27. 08:26:43
  • Inquisitor
    Most meg az NVidia tudná megvenni őket zsebből. Ilyen ez a popszakma.
    Azért Intel is elmehet a sunyiba, zsinórban vettek meg fasza IT fejlesztő cégeket, aztán sorban kukázták a kutatásaikat az emberi erővel együtt.
  • Sequoyah
    Semmi koze a te kommentedhez, ez a cikkre volt egy valasz, es valoszinuleg veletlenul kattintottam a nevedre elotte.
  • wraithLord
    Elárulnád, hogy mi köze van ennek a kommentemhez? Mi az, hogy "és ez kinek lett volna jó"?
    Mi köze van egy részvényes szempontnak egy szimpla állásfoglalásmentes eszmefuttatáshoz, hogy felvásárlás esetén az Intel-féle gondolkodásmód esetlegesen eltemethette volna az NVidia gondolkodásmódját, ami a jelenlegi helyzetét megteremtette?

Csak holnap terveztem inni, de ezek után minek...
  • kvp
    "Egy nagy monolit cég biztos hogy versenyképesebb mint a szinergiákat kihasználó, közös célokért, egységes szabványokkal és jó interfacekkal egymás felé, de önállóan üzemelő cégek?"

A management bonuszok szempontjabol a monolit ceg elonyosebb, mert megszunteti a vezetes redundanciajat, tehat egy manager kor kapja az osszes cegbol a bonuszokat. A tobb ceges szinergiat csak olyan renitens emberek csinaljak mint pl. Musk, akinek pl. Teslas vezerlo elektronika es szervomotorok vannak az urhajoiban.

A gond itt az, hogy az intelnek lassan elfogy a piaca. Az x86-ot mindenutt vezetik ki, a memoria gyartast mar joreszt leallitottak, videokatyajuk csak viccbol volt. Az ARM-os piacrol is eppen akkor vonultak ki, amikor a mobil szegmens beindult. Ha az AMD nem mentette volna meg az x86-os platformot az x86-64-el, akkor mar reges regen belebuktak volna az itaniumos beegesbe. Szemely szerint en nem latom ertelmet az intel konkurensek altal torteno felvasarlasanak, mert rajtuk kivul mindenki tudott mar valtani. Meg az AMD is gyart nem x86-os chipeket es egy jo ideje mar a nepszeru konzolokhoz is ok adjak a hardvert.
  • Sequoyah
    Nem nem versenykepesebb. Az osszeolvadasnak eppen a verseny korlatozas a celja. Akkor kevesebbet kell fejleszteniuk, mert nincs versenytars. Kevesebbet kell fizetni az alkalmazottaknak, mert a szaktudasukkal nem tudnak mashol dolgozni. A szart is dragan tudjak eladni, es sok profitjuk lesz.
  • Sequoyah
    Es ez kinek lett volna jo?
    Ha en tulajkent vettem NVidia es Intel reszvenyt is annak idejen, akkor nem tokmindegy hogy hogyan oszlik meg?

De egyebkent gyanus, hogy az Intel es NVidia reszvenyeim osszessege most tobbet er, mint az Intel reszvenyeim egy alternativ vilagban ahol felvasaroltak az NVidiat.
  • felemelő
    Ott a kulcs, abban a mondatban hogy "az Intelnek nem volt túl jó tapasztalata külső cégek beolvasztásában".

Nem értettem soha ezt a "beolvasztás" dolgot. Egy nagy monolit cég biztos hogy versenyképesebb mint a szinergiákat kihasználó, közös célokért, egységes szabványokkal és jó interfacekkal egymás felé, de önállóan üzemelő cégek?
  • wraithLord
    Na jó, de attól, hogy az NVidia most "AI chipek királya", még nem jelenti azt, hogy akkor is az lenne, ha az Intel megveszi. Sőt, valószínűleg épp ellenkezőleg, mert akkor rájuk is ráhúzták volna a saját gondolkodásukat.