8
-
M2 #8 A Meta a Facebook-on online piacteret is működtet, ahol használt termékeket lehet magánszemélyektől megvenni. Ha nincs az oldal irányából semmi védelem arra, hogy a pénz és a termék is rendben megérkezzen a másik félhez, akkor az a csalások melegágya lesz.
Jogos ilyenkor a kritika.
Véleményt mondani valamiről, amiről semmit nem tudsz, de egyből lehülyézni az ügyben szereplőket, az meg sok dologról árulkodik, de egyik sem az intelligencia! -
#6 Amit említesz, az társadalmi szempontból veszélyes lehet.
(A politikai nyomást sem szabad elfelejteni, de ilyen elvileg ugye nem lehetne.) -
gosub #6 RJoco akkor ezt az elvet kellene alkalmazni a hírekkel kapcsolatban is. Meg a vélemény megmondókkal is. Aki akarja elhiszi aki nem az nem, de ezeket érdekes mód azért cenzúrázza a face. -
#5 Onnan kellene tudnia, hogy informálódik.
Én is vettem már 1€, 2 TB-os pendrive-ot a geek-ről. Ajándékba kaptam egy pénztárcát. Nem is számítottam semmi jóra, csak kíváncsi voltam.
A pénztárca a csomagból a kukában landolt, olyan jó volt. A 2 TB-os pendrive meg 1 GB-os volt. Miután egy megfelelő szoftverrel végigírtam, mert amúgy 2 TB-ra volt formázva. Ezen sem lepődtem meg. Főleg, hogy olvastam már ilyen jellegű átverésről. Szóval tudtam, hogy mibe megyek bele.
Meg aztán aki nagyobb pendrive-ot akar venni, az esetleg eleve nézelődött már. Ha a 256 GB-os pendrive 110€, akkor nem túl nagy az esély arra, hogy a 2 TB-os pendrive-ot 1€-ért odaadnák.
Úgyhogy nem kell szuperhelikopternek lenned ahhoz, hogy ne verjenek át. Csak informálódni kell.
Az arckönyv nem kereskedésre megalkotott platform, hanem kapcsolattartásra. És pont ezt is teszi. Ott nem veszel semmit, csak összehozza az embereket, akik majd egymás között lerendezik.
Ha biztosra akarsz menni, akkor személyesen intézed. Ha meg olyan, hogy nem kell személyesen ott lenni (digitális tartalom), akkor meg célszerűbb megbízható helyekről vásárolni és nem közösségi oldalról, idegentől, garancia nélkül. Vagy vállalni kell a kockázatot, hogy többé nem látod a pénzed és a tartalom sem lesz meg.
Nem kell ezt túlbonyolítani. -
tom_pika #4 És ugyan honnan kéne tudnia mindenkinek, hogy nem létezik 8TB-os hordozható SSD 20 ezer Ft-ért (de ez csak 1 példa a sok közül)? Tény, hogy a facebook hirdetések a csalás melegágya. Valamiért a többi platform jobban meg tudta oldani ezt a kérdést. Tehát szándék kérdése is.
Az átlagember lehülyézése csak egy dolgot árul el: aki így közelít másokhoz, az magát szuperhelikopternek képzeli. -
#3 Miért nekem válaszolsz, ha nem tőlem kérdezel? -
#2 A hülyék is használhatják a Facebookot, akkor a Face a hibás? Mi közük hozzá? -
#1 Azért nagyon durva, hogy mennyire hülye mindenki.
A nobeldíjas fizikus meg arra kíváncsi, hogy milyen lehet, ha valaki okosabb. Elég lenne az ilyenektől megkérdeznie.
Ha valaki egy vadidegennek, biztosíték nélkül, önként odaadja a pénzét, azért ne már, hogy a bank vagy a platform legyen a hibás.
Az illetőnek utána kellene néznie és nem minden sz@rra ráklikkelnie, meg minden sz@rt elhinnie.