7
  • nirriti
    #7
    Azzal sem jársz jobban ha vámok nélkül az államilag támogatott nyomott áras kocsik kinyírják az összes EU-s kocsigyárat aztán csak kínai elektromos hulladékot tudsz csak majd venni és utánna konkurencia nélkül már nem lesz az a kínai járgány sem olyan ocsó mint addig abban biztos lehetsz.
    Példának nézz oda mi van a ruszki elvtársaknál. EU-ból direktben nincs kocsi import, de kínai kocsit azt tudnak importálni. Az eredmény annyi, hogy 4x annyiba kerülnek azok a jó kis ocsó kínai kocsik mint előtte.
    Utoljára szerkesztette: nirriti, 2024.10.15. 00:11:50
  • kvp
    #6
    "És akkor alkatrészeket hoznak be, és összeszerelik itt.
    És azzal mit fognak csinálni? Azt is megvámoltatják? akkor lehúzhatja a rolót az összes európai autógyár."

    Igen, ez a magyar kormany terve. Itt fogjak osszerakni a "Made in EU" kinai autokat. Es igen, ha ezeket is betiltjak, akkor tobbet semmilyen alkatresz nem fog jonni Kinabol.

    "Ok, vámoljanak, de akkor a beszedett vámmal támogassák az EU-s gyártók elektromos autó eladásait az EU-s állampolgároknak,"

    Ez lenne a cel. Ebbol a penzbol akarnak kutatas-fejlesztest, meg nyersanyag beszerzeseket finanszirozni. Nem azert, hogy olcsobbak legyenek az europai autok, hanem azert, hogy egyaltalan legyenek. Persze ismerve a jelenlegi helyzetet ez igy eleg necces lesz.
  • Supra-III
    #5
    És akkor alkatrészeket hoznak be, és összeszerelik itt.
    És azzal mit fognak csinálni? Azt is megvámoltatják? akkor lehúzhatja a rolót az összes európai autógyár.

    Ez van. Ezt a békát le kell nyelni. Évtizedekeig szedték be a végtelen nagy profitokat, és istentelen pénzekért adnak el hulladékot. Ismerős? Pár éve még ezt mondták a kínai cuccokra.
    Most meg állva maradtak. Ez van. Újra verseny van. Ki kell rúgni a felesleges alkalmazottakat, vagy átképezni akit lehet, és újra autókat kell gyártani. Jókat. És olcsóakat is, mert ez most nem létezik.
    Amúgy is ideje hogy átrendeződjön az értékrend. Hogy egy 150 ezret futott 10 éves autó már alig ér valamit? Vannak márkák, ahol ez csak a bejáratás - ideje hogy ezeknek értéke legyen.
  • FICEK9
    #4
    Ok, vámoljanak, de akkor a beszedett vámmal támogassák az EU-s gyártók elektromos autó eladásait az EU-s állampolgároknak, hogy akkor azok legyenek megfizethető árúak és így a környezetvédelmi céloknak is segítenének! A gyártók is jól járnának és mi állampolgárok is jól járnánk. De ilyen eszükbe sem jut?
  • NEXUS6
    #3
    Lol. A nyugat addig hírdette és addig tökölt ezzel az elektromos átállással, hogy közben lemaradt az üzletről. Gratulálok. Most meg megy a tűzoltás.

    Gréta meg megy a levesbe.
  • M2 #2
    Miért is? Pont ez jelenti majd a kiskaput a vám megkerülésére.
  • duke
    #1
    Orbanek lehuzhatjak magukat az akkumlatorgyaraikkal egyutt.