4
  • RJoco
    #4
    Nemrég volt egy 310-es a gépemben.
    Az inteles program egy hulladék. Rosszabb, mint az adrenalin. De most ugye az nvidia is áttér erre, sajnos.
    A lényeg, hogy a progi nem tudta feltenni a legfrissebb drivert. És én sem direkt könyvtárból indítva a telepítést. Ami fenn volt driver azt is a win tette fel automatikusan. Látványos volt, de semmire sem jó.
    Aztán voltak olyan jelenségek, hogy yt-ről átlépve másik lapra fekete lett a kép egy pillanatra. Visszalépve megint. Nagyon gyorsan kikerült a gépből.
    AMD szóba sem jött az adrenalin miatt. De ezek után már az intel sem fog szóba jönni. Nvidiának év végétől lesz érdekes.
  • kvp
    #2
    Csak egy erdekesseg, de az elso PC-s intel chipset-es videokartya a PGC (Professional Graphics Controller) volt 1984-ben es az intel 8088 chipjebol keszult. Ez egy 1 magos, teljes mertekben programozhato videokartya volt, mind 2D, mind 3D gyorsitassal, 640x480x8bpp kepminoseggel, analog RGB komponens video kimenettel. Ebbol se adak el anno tul sokat.

    Az intel lassan modern CPU-t se tud gyartani, nemhogy GPU-t. Anno az 1990-es evekben szinte csak ok gyartottak ARM procikat, de kivonultak a szektorbol nemsokkal az okostelefonok elterjedese elott.
  • t_robert
    #2
    Nekem volt akkoriban intel 740-es AGP-s kártyám. Nem volt azért annyira elmaradva teljesítményben a többitől használható volt. Ma az ARC jobban el van maradva szerintem az élvonaltól....
  • Caro
    #1
    Csak a történelmet nem ismerők gondolhatják, hogy két éve lépett be a grafikus kártyák piacára.
    Valójában az Intel küzdelme a GPU piaccal a már a 90-es évekbe is visszanyúlik!

    Akkoriban az Intel 740, mint dedikált AGP buszos videókártya pontosan azokkal az ígéretekkel érkezett, mint most nemrég az Arc. És pontosan ugyanolyan eredménnyel is távozott...