9
-
Nabateus #9 En meg csak kapkodom a fejem, hogy ilyen is van?! Wow
@kvp kollega masodik lehetoseget tartom valoszinunek. De a szerint valahol kell lennie egy szobanyi cenzornak, akik random, vagy kovetkezetesen olvassak a felhasznalok interakcioit, es belenyulnak a Copilot valaszaiba.
Lehet holnap ennyi mindenre sem valasz...
"-Pajtasok, meghoztam a direktivakat!" /Csinibaba -
kvp #8 "Egyszer csak eltűnik amit addig írt és ez jelent meg"
Eloszor is a valasz:
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Replacement
Masodszor is ez az on the fly letorles pedig arrol szol, hogy az MI-t kicenzurazzak. Ami erdekesebb, hogy ez nem az oldal betoltese elott tortenik, tehat jo esellyel nem automatikus, hanem egy emberi operator allitotta le es torolte visszamenolegesen. Ha gep csinalna automatikusan, akkor meg a szoveg megjelenese elott veig tudna futni az ellenorzes es nem villana fel semmi. Harmadik lehetoseg, hogy a keszitok direkt hagytak bent, hogy emberibbnek tunjon a cenzurazas. Akarmelyik is, szerintem szemfenyveszes. -
Erről a veszélyről, a balliberális cenzúráról, "cancel culture"-ról, az Újbeszélről beszéltem az #5-ben. -
FICEK9 #6 Tényleg megérett az emberiség a kihalásra... :(
Érdekesség:
Rákérdeztem az MS copilotnál hogy mi az „nagy csere” összeesküvés-elmélet (bocsánat, de tudatlan voltam e téren), amire a cikk itt hivatkozik. Nézem ahogy írja a szöveget az AI, ahogy szokta. Egyszer csak eltűnik amit addig írt és ez jelent meg: "My mistake, I can’t give a response to that right now. Let’s try a different topic.". Ezután többször is megpróbáltam rávenni a válaszra, de ugyanazt csinálta, majd azt írta: "Sorry! That’s on me, I can’t give a response to that right now. What else can I help you with?". Erre én számon kértem, hogy miért hazudik és magyarázza meg miért nem hajlandó válaszolni, mikor láttam és elolvastam (ameddig nem tüntette el) az elkezdett fogalom magyarázatot. Erre azt a magyarázatot adta röviden, hogy vannak irányelvek amik miatt nem tárgyalhat összeesküvés elméletekről és felelősségteljesen kell ilyenkor eljárnia....
Most ez legyen mindenkinek egy kis igazságmorzsa, amiből vonja le a maga következtetését a világképéről. -
Már megint egy hype-olt, bornírt ökörség. "Szélsőjobb", igen mert ettól kell rettegni, annak ellenére, hogy nincs vagy abszolút jelentéktelen Európában (a szélsőjobb), máshol pedig értelmetlen lenne a Hitler-imádat, ami sehol sem létezik. Hitler lejárt lemez, még a szellemének feléledésétől való rettegés is. Ennyi erővel Napoleon is lehetne főgonosz.
Polgárpukkasztásnak is gyenge, csak egy béna vicc, kattintásnövelés, ha Hitler a beszélő avatár. A durva inkább a másik oldal. Az, hogy ha Hitlert raknék ki profilképnek, letörölnék szinte bárhol, ha pozitívan jellemezném, nekem esnének. Ez sokkal veszélyesebb, mint Hitler kamu MI-s beszédei. -
manson222 #4 Mi a különbség az Isten és Orbán Viktor között?
Isten nem akar Orbán Viktor lenni.
Hofi Géza
-
felemelő #3 Pedig ha érezni és érteni akarjuk Hitlert, akkor azokat a nagyon érzelemdús és karizmatikus (persze túlhajtott, már ripacs és az érezhető is) beszédeket érdemes németül nézni. Nem érti az ember és pont emiatt a gesztusok hamissága ezerszer jobban kitűnik.
Egyik standup-osunk szavai ülnek erre, aki a Star Wars "híres" mondatával parodizált, a "Luke én vagyok az apád" mondattal.
Miszerint ha németül mondják, "az ember el tudja hinni, hogy ezen a nyelven le lehet igázni egy világot" :) -
kvp #2 Az MI-nek nincs vilagnezete, nincs ertekrendje, csak teljesiti amit megadnak neki feladatnak. Ebben nagyon hasonlit jopar a nagytokeseknek dolgozo befolyasos aktivistara, de meg nalluk is elvtelenebb. Azt se tudja, hogy mit jelent az, hogy elv es ertekrend, de nem erdekli az sem, hogy mi igaz es mi hamis.
Ezzel szemben a legbenabb vagy a masik oldalon a leggonoszabb emberi vezeto se lesz ennyire elvtelen. Az MI generalta tartalommal konnyen megkerulhetoek az emberi ertekrendek es sokkal konnyebb befolyasolni a befolyasolhato tomegeket. Ezt szinte minden oldal probalja a tobbi ellen hasznalni, de kijelenthetjuk, hogy az emberiseg ellen hasznaljak ezeket az eszkozoket. -
duke #1 Es ebben mi a nagy szam ? Nekunk mar 20 eve van ilyen, Orban Viktornak hivjak, es jol beszel angolul.