5
  • Tetsuo
    #5
    Na nem mintha ez megmentené a földet. Paradigmaváltás, drasztikus születésszabályozás és a kapitalista gazdaság elhagyása kellene már tegnap jelleggel.
  • kvp
    #4
    A nemet szenfogyasztas megugrasat a 2021-2022-es evekben lehetett latni. Messze van a regi kelet+nyugat nemet fogasztastol, de az atomenergia kivezetesevel megugrott a 2020-as jarvanyugyi leallashoz kepest. Ez az amire a tobbseg emlekszik. Persze az ennek hatasara (egyebkent nagyon helyesen) fellobbano tuntetesekre a nemet politika, majd az ipar is korrigalt es eloszor aremelkedesekkel, majd deindusztrializacioval megoldottak, hogy 2024-re a nemet ipari termeles kezd visszaterni a 2020-as zarlati szintre vagy bizonyos iparagakban az ala. Ez elobb-utobb meg fogja oldani a koszenproblemat, mert ha nincs ipar, akkor nem kell annyi elektromos energia sem. A gondom az, hogy nem hajlandoak azonnali modon (vagy legalabbis a nuklearishoz hasonlo sebesseggel) leallitani a foldgazhoz kepest 5x magasabb CO2 emisszioju szeneromuveket. Ha Magyarorszag kepes volt ra, akkor nehogy mar Nemetorszag ne legyen kepes. Mi egyszer mar atmentunk egy deindusztrializacios hullamon az 1990-es evekben, most a nemeteken lenne a sor.

    https://www.cleanenergywire.org/news/drop-coal-power-leads-fall-germanys-fossil-fuel-use-early-2024-amid-weaker-economic-output
  • paragic
    #3
    Ez tényszerűen nem igaz.



    Utoljára szerkesztette: paragic, 2024.10.01. 22:10:24
  • kvp
    #2
    A britek a csatornaalaguton atmeno kabeleken at veszik az olcso francia atomenergiat. A nemetek nem hasznalnak atomot ezert nem veszik. Viszont ha komolyan gondolnak, akkor a nemetek is leallithatnak a szeneromuveket es beosztanak azt ami van.

    Magyarorszagon peldaul mar hosszu ideje egyetlen fekete koszen alapu eromu sem uzemel, szinte minden atallt biomasszara (meg a barna szenesek is), ami alapvetoen mezogazdasagi szemet. Ahogy nezem a listat mi hamarabb leszunk zoldek (+atom) mint ahogy Nemetorszag leallna a fekete koszen hasznalataval.
  • peterx
    #1
    A németek meg újraindítják köszönhetően a sok sötétzöldnek...