3
  • Predatorrr
    #3
    Amíg a populáció ilyen mértékben nő, ahogy most úgy is a vesztünkbe tartunk.
  • reptile1313
    #2
    Szoval hiaba csokkentik le az AI GPUk szamat meg fogyasztasat a tulnepesedes miatt max csak 2 evnyi idot nyernek utana ugyis ugyan ott leszunk. Ez amugy a husiparra is igaz, ha majd annyira draga lesz, meg annyira fertozo h megszunik 95%ban, akkor a vegan eletmod sem tarthato barmeddig, par evtized es akkor mar novenyekhez sem lesz eleg terulet. Hiaba 10-50szer kisebb az okologiai labnyoma ergo hiaba 50szer etikusabb. (bio marhahus eseten 150szer etikusabb a novenyi)
  • reptile1313
    #1
    Ha maar fenntarthatosag, nezzunk egy valodi problemat, nem csak egy AI ellenes propagandat:
    Inkabb a husipart kene szamonkerni es megszuntetni minden tamogatasukat, ergo bezarni, mert azt naponta 5szor teszik es csak karos hatasa van. Es nem, ez nem vegan propaganda, hanem tudomany a legfelsobb szinten. 300szor durvabbakat lehetne leirni. (pl gyerekallatokat talalnak fel, a szeretetunnepen az alszent csaladok ami szinten teny de sok a hagyomanyok miatt). Eleg megnezni meddig elhetne az allat es milyen fiatalon kuldok legyilkolni. Nem vagyunk osemberek sem oroszlanok. Nekik ok hogy hust esznek nekunk NEM.
    Egeszsegtelen, etikatlan allatkinzas, noveli az ehezest, az erdok pusztitasat, a vizeink szennyezeset, csokkenti a biodiverzitast a termeszetben es a mikrobiomban is, noveli a diszbiozist a belben, noveli a patogeneket a termeszetben is, a sok antibiotikum miatt (a husipar zabalja a legtobb antibiotikumot a vilagon) es az erdoirtas miatt mivel kb mindenhol takarmanytermeles van, es nem csak az amazonasi esoerdokre gondolok. Mert amazonaszi tappal zabaltatjak EUban is az allatok nagy reszet. Fel tudjatok ezt fogni? Vagy betuzzem? Ezert van ennyi korhazi halalozas ahol nagymamak ill gyenge emberek halnak meg a husiparbol szarmazo patogenek miatt. (antibiotikumrezisztens szuperbakteriumok).
    Persze ameddig fel bites onjelolt taplalkozas"szakertok" toljak a sok altudomanyos husipari propagandat, mert a husipar tomi oket a veres penzzel, ez milliok szenvedesebe es halalaba kerul.
    Es csak a hitelesseg kedveert, ha valaki ido hianyaban szenved, es nincs ideje meta analiziseket nezni honapokon at, legalabb ezt az egyet nezze meg:
    https://www.nature.com/articles/ncomms11382
    Ha tobb ideje van keressen ra tanulmanyokra a nutritionfacts.org -on. Fuggetlen tanulmanyok tizezreiben kereshet, azokat kielemezve.
    Nem az AI energiaehsege a gond, hanem a husipar es amugy a tulnepesedes. de mindketto kinyir minket ha nem szunik meg mindketto nekunk annyi. (a tulnepesedes dologgal megoldodik az AI energia ehsege is)
    Utoljára szerkesztette: reptile1313, 2024.09.30. 10:39:17