5
  • kvp
    "Csak nekem esett le itt a 20 fillér? Veszel egy TV-t, ami ha jól értem rendszerszinten reklámokat kezd mutogatni."

Nem, kifizeted a hasznalati jog licensz dijat egy a gyarto altal birtokolt keszulekert, ami eredetileg (ha fizettel erte) a te csaladi albumaidat mutatta kepernyovedokent, amit most kivezettek es helyette mar a keszulek licensztulajdonosa, azaz a gyarto altal ertekesitett reklamokat mutatja. A keszuleket magat nem lehet megvasarolni, csak a felhasznalasi jogot licenszelni. Csak a boltban tunik vasarlasnak, de a bekapcsolas utan a licensz szerzodesbol kiderul, hogy csak a felhasznalasi jogot adtak el. Az USA-ban Kaliforniaban eppen keszul egy torvenymodositas, hogy ezeket a vasarlasokat nem lehet majd eladaskent reklamozni, csak limitalt ideju felhasznalasi jog megvasarlasakent. Ez egyebkent az uj okos autokra is igaz, ott is csak a hardver elado, de a rajta futo szoftver a gyarto tulajdona marad es ezert a teljes jarmu nem vasarolhato meg.

Egyebkent erdemesebb venni egy buta tv-t, azaz lehetoleg olyan keszuleket, ami csak kijelzonek jo. Az okositas celjara pedig moge rakni egy jobb raspberry pi-t vagy hasonlot, az bekapcsolas utan par masodperc alatt felall es alapvetoen PC-s (linux-os) kornyezetet ad, diak es tv barat grafikus felulettel. (a raspberry pi os alapvetoen oktatasi celu rendszer gyerekeknek) Van rendes bongeszoje is, google mentes chromium. Ezt HDMI-n ra kell kotni a TV-re (+tv-n ha van game uzemmod bekapcsol) es van egy sajat kezelesu okos TV-nk.
  • Dodo55
    Csak nekem esett le itt a 20 fillér? Veszel egy TV-t, ami ha jól értem rendszerszinten reklámokat kezd mutogatni. Egyszóval nem a megtekintett tartalomhoz kötődik a reklám, aminek a megtekintéséért cserébe részben vagy egészben a reklám megtekintésével biztosítod az ellenértéket, hanem a maga megjelenítő rendszer ad neki helyet, ami teljeskörűen a te fizikai birtokodban áll. Namost innentől te nem a reklám célközönsége vagy, hanem a reklámfelületet birtokosa. A reklámbevétel innentől így téged illet, mint a berendezés tulajdonosát és nem pedig a TV gyártóját, ők max. egy kevés közvetítői jutalékot tarthatnak meg abból.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2024.09.28. 00:21:23
  • barret
    Nem kell neki netet adni csókolom.
  • RJoco
    Ugyan minek? Hogy ugorjon a gari?

Már évek óta egy gép van a TV alatt. A samut anno rákötöttem a netre, aztán a HUD-on mindig tolta a filmajánlókat. Úgyhogy leszedtem a netről, de az utolsó ajánló ott maradt. Szerencsére nem volt zavaró borítókép, mint korábban nemegyszer.
    Mondjuk a teló képét kirakni a TV-re nem hülyeség. Egy nyaralást követően lehet mutogatni a meglátogató ismerősöknek, de ezt meg tudom tenni a PC-vel is.

Az LG TV-m soha nem látott se netet, se koax kábelt. És amíg nálam van, addig nem is fog látni. Ahogy a következő tévéim sem.

A lényeg, hogy összeraktam több, mint 4 és fél évvel ezelőtt egy nagyon keveset fogyasztó, de gyors számítógépet. Nem azt a tenyérben elférő viccnek is rossz cuccot, aminek a leírásában adott esetben benne van, hogy a bekapcsolása akár 5 percig is eltarthat. A melóhely is tele van ilyen kis munkaállomásokkal. Sokszor egy rettenet. Bár a W10-esekkel szereltek gyorsnak tűnnek, de, csak mert azok ugye alapból nem állnak le rendesen.

Szóval nálam a PC a nyerő. A streaming szolgáltatások elérhetőek, ha kellenének, yt is van, böngészni is egyszerűbb normális perifériákkal, nem úgy, mint távorányítóval.
    Mi az ami nincs? Reklám. Az nincs egy darab sem. A reklámblokkoló gondoskodik róluk.

Azért arra kiváncsi lennék, hogy egy blokkolóval ellátott RPi DNS kiszolgálónak beállítva vajon milyen eredménnyel működne TV-n. De annyira nem érdekel, hogy én magam teszteljem.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    TV jailbreak, Geohot go!