10
  • kvp
    #10
    "azért ezt az érvelést nem nagyon értem az apple részéről, miért is befolyásolja ez az innovácioját a telefonjának?"

    Mert szabvanyos csatlast hasznal. Ok nem technologiai, hanem penzugyi innovaciokrol beszelnek, tehat arrol, hogyan lehet minel hatekonyabban kiszedni a penzt a vasarlokbol. Ezt gatolja ha barmilyen tolto es kiegeszito tartozek jo hozza, az Apple-nek fizetett extra bevetel nelkul.

    Apple innovacio = a profit tovabbi novelese

    Barmilyen technikai fejlesztes csak a profit novelese miatt tortenik. Ha nem lenne ra szukseg, akkor ugyanazt arulnak evtizedeken at, csak a gyartasi koltsegeket es a minoseget csokkentve minden generacioval.
  • repvez
    #9
    „aggódik amiatt, hogy a szigorú szabályozás, amely csak egyféle csatlakozótípust ír elő, inkább megfojtja, mint ösztönzi az innovációt, ami viszont kárt okoz a fogyasztóknak Európában és világszerte”.

    azért ezt az érvelést nem nagyon értem az apple részéről, miért is befolyásolja ez az innovácioját a telefonjának? főeg ugy, hogy azok a kinai telefonok amik ezzel a csatlakozoval vannak ellátva már többszörös töltési sebességre képesek mint a apple a saját töltöjéböl ki tud préselni. Tehát megint csak amiatt kellett hogy nehogy már másvalakitol is be lehseen szerezni a tulárazott kiegészitöket a készólékéhez.
    Mert ha az lett volna a helyzet, hogy az ö fajta töltöje jelentösen jobb teljesitményt tud felvenni vagy sokszorosa az adat átvitele mint amit usb C vel meglehet csinálni akkor még megérteném, hoyg nem akarna visszalépni a fejlödésben, de erről itt szo sincs épp elelnkezőled, de még ezt se tudják meglépni, mert ha jol tudom még a 16 os almás mobil is csak 50W os töltést képes felvenni, miközben már a belépü szintu androidos telefonok is minimum 90 de inkább 120W al töltenek a csucs meg 300W nál jár.
    Akkor hogyan is folytja meg az innováciot és a fejlödést ha át kell neki állnia?
  • Caro
    #8
    Már most is, laptopok is, gyakorlatilag bármilyen konzumer elektronikai eszköz is csak USB-C-vel hozható forgalomba. Nem csak a telefonokra vonatkozik ez.
  • Dodo55
    #7
    Nem feltétlenül kéne kilépni, hanem egy (békés) forradalom kéne inkább, ami a fejünkre nőtt EU-s intézményeket felszámolná, illetve megfosztaná az önálló hatásköreitől és helyreállítaná az EU eredeti minőségét: egy önálló nemzetállamok közötti, a gördülékeny ügymeneteket segítő - tehát a bürokrácia ellen harcoló és nem pedig annak a szörnyetegét lassan az egész világra rászabadító - gazdasági szövetséget.

    És persze kellenek a fogyasztóvédelmi intézkedések, kell a monopolcégeket a visszaélésektől elrettentő szigor, kellenek egységes és külön jogi jártasság nélkül is ésszerűen alkalmazható adatvédelmi és egyéb jogi szabályozások, kellenek a környezettudatos berendezkedést az átlagemberek számára is megfizethetőbbé, illetve a kisebb cégek számára is gazdaságilag fenntharthatóvá tevő intézkedések, de semmiképp sem ezekben a mai eltorzult és ordítóan képmutató formájukban, amik szinte mindenhol bűzlenek attól, hogy valójában sokkal inkább mocskos lobbiérdekeket szolgálhatnak a szövetség támogatottságát megalapozó társadalmi célok helyett.
  • kvp
    #6
    Ez a szabalyozas alapvetoen a hasznalt amerikai iphone-ok ellen jo csak. A nagyon olcso kinai cuccokat foleg Indiaba, Pakisztanba es Afrikaba viszik. Minden mas meg mar jo ideje usbC-s.

    "Az alkatrészcsere szoftveres korlátozása ellen mikor lesz szabályzás?"

    Mar van, felmeno rendszerben vezetik be. Egy ido utan az aksi is szerszamok nelkul cserelheto kellene, hogy legyen. A kotelezo 10 eves support pedig azt jelenti, hogy lennie kell hozza alkatresznek es a javithatonak kell lennie. Csak a hasznalt alkatreszek atrakasat blokkolhatjak a gyartok. (tehat azokat amiket mar 1x beepitettek valahova es aktivaltak) A Samsung es a Xiaomi ebben jobb mint az Apple, de szerencsere ez is csak szoftver, tehat tisztan jogi szabalyozas kerdese.
  • Armagedown
    #5
    Az alkatrészcsere szoftveres korlátozása ellen mikor lesz szabályzás?
    Nem az Apple féle gagyiságra gondolok, annak semmi értelme.
    Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2024.09.24. 18:00:25
  • Cat #4
    "És mondjuk ez mitől is lesz zöld?"
    Talán attól, hogy nem jön be az EU területére több tízmillió régi amerikai telefon, amit azért vitt vissza a tulajdonosa mert vett újat. Ne legyünk már szemétlerakó.
  • MerlinW
    #3
    - "De ezek mind nem USB-C csatlakozós modellek, tehát nem jöhetnek majd be Európába.

    - "A váltás attól függ majd, hogy az Apple Intelligence elég nagy vonzerőt jelent-e ahhoz, hogy sokakat rábírjon a frissítésre”

    az Apple Intelligence, amit betiltott az EU. Tehát nem jön ide semmi :)

    Lépjünk már ki ebből a nyomorult EU-ból, csak szopatnak mindenkit.
  • Macropus Rufus
    #2
    "A használt mobilok piacát is kizöldítené az EU "
    és ezt hogyan? Miképpen lesz egy mikor usb csatiból usb c egy használt eszközön?

    És mondjuk ez mitől is lesz zöld? Mert dobhatom majd ki egy idő után a régi cuccomat mert nem lesz hozzá már kábel és lehet töltő sem? Qurva zöld tényleg. Nekem ez olyan látszat f@szságnak tűnik. Csinálnak valamit, de annak értelme nincs. És ha jön majd egy jobb csati, mint az usb-c akkor mi lesz? Kezdik elölről az egészet?

  • Tetsuo
    #1
    A laptoptöltőkre külön törvény lesz 20 év múlva? Azután jön majd az okosóratöltők szabályozása? Vicc az egész EU, meg úgy az egész társadalmunk működése.