8
  • peterx
    #8
    Nem igazán értem, mert pl különösen itt Mo.n megvan mindenkinek a lehetősége a politika teljes spektrumán (szélsőbaltól - szélsőjobbig) lévő újságok komment mezőiben kifejteni a véleményét, sőt létrehozhat saját weblapot is a véleményének. Használhat protonmailt is. Mi az a vélemény amiért feltétlen Tor kell amit amúgy csak egy nagyon kis szelete használ az összes netezőnek pl itt a nagy liberális Európában?
  • CommieSlayer
    #7
    "akinek nincs rejtegetni valója annak nincs szüksége Tor-ra"
    Azért gondolod ezt, mert még kisgyerek vagy. Fejben legalábbis biztosan. Téged nem zavar, hogy mindent vadidegenek ellenőriznek, amit csinálsz és ezáltal teljesen ki vagy szolgáltatva nekik. Úgy kezeled a politikusokat, mintha a szüleid lennének, akik joggal ellenőriznek és a te érdekedben meghozhatnak olyan döntéseket, amiket nem lehet rád bízni. Az önállóságra és önrendelkezésre való igény teljes mértékben hiányzik belőled.
    Az nem egy normális dolog, hogy az állam lát mindent amit csinálsz és tudja mennyi pénzed van, meg mire költöd. Az erkölcstelen dolog meg nem lesz erkölcsös attól, hogy törvénybe iktatják. A jövőben minden szabadság, amit feladsz fel lesz használva ellened.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.09.23. 22:57:47
  • duke
    #6
    Peldaul hogy valaki szabadon leirhasa a velemenyet, illetve az igazsagot, anelkul, hogy fenyegesek, meggyilkoljak zaklassak..
  • peterx
    #5
    Szerintem meg kb csak azok használnak ilyet akik valami sötét dologba vannak benne, akinek nincs rejtegetni valója annak nincs szüksége Tor-ra.. Mondjon valaki példát mi az amiért feltétlen Tor-t kell használni, és legális dolog...
  • Sequoyah
    #4
    Ez csak egy alkalmazas amit letolthetsz barhonnan. Nem lehet betiltani. Maximum az AppStore-bol, vagy egyeb hivatalos alkalmazasboltokbol lehet torvenyileg eltuntetni, de egy atlag PC-s hasznalonak ez nem sokat szamit.
  • Tetsuo
    #3
    Nyilván ha abszolút védett lenne a hatóságok elől, már tiltott lenne. Éppen a növelt kontroll a trend a nagyvilágban.
  • lac coo
    #2
    a kdnp-fideszben van most para ... :DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • kvp
    #1
    Arrol van szo, hogy a bemeneti es kimeneti pontok figyelesevel lehetoseg van a kimeneti halozaton lathato tiszta forgalmat osszekotni a bemeneti halozaton latott titkositott forgalommal, majd a bemeneti forgalmat egy adott elofizetesi helyhez rendelni. Ehhez egyreszt latni kell a bemeneti halozat forgalmat (idealis esetben a helyi internetszolgaltatok halozatat figyelve). Masreszt latni kell a kimeno forgalmat (idealis esetben a celszervert figyelve). Igy akkor is kompromittalhato a forgalom, ha a tor szerverek biztonsagos harmadik orszagban vannak es nem a hatosagok iranyitasa alatt.

    Viszont rengeteg tor szervert a titkosszolgalatok uzemeltetnek, amik igy sokkal egyszerubb modon figyelhetoek es igy megfelelo markerek segitsegevel meg konnyebb kompromittalni a forgalmat.

    ps: A fentiektol fuggetlenul sok bunozot ugy kaptak el, hogy a netre felrakott infoik (pl. fotok) alapjan mertek be oket. (lehet ez feltoltott fotoban hagyott foldrajzi hely vagy keszulek azonosito vagy akar csak a kepek hattere ami alapjan megtalaltak a keszules helyet) Tehat a fenti 3 modszer tetszoleges kombinacioja megeshetett. A tor egyebkent megbizhato nem publikus es adatrejtessel eldugott vpn nelkul mar nagyon regen nem biztonsagos.