3
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    >És a p2p kommunikáció alapvetően nem illegális és nem tiltott.

    Itt most az a lényeg, hogy a torrentezett tartalmakat a szolgáltató ellenőrizni tudja, ha akarja. Arról szó sincs, hogy bárkit elővennének az Ubuntu 22.04 seed-je miatt.

    >Ha a netszolgáltatóm nem szolgáltat netet, akkor nincs miért fizetnem sem. Szóval vagy nekik kell felmondaniuk a szolgáltatást vagy nekem.

    Akár szerződésedben benne lehetne, hogyha illegális tevékenységet folytatsz, akkor számlázhatnak neked a hűség végéig szolgáltatás nélkül is.

    Nyilván neked van igazad, hogy nem a szolgáltatónak kellene kinyomozni és utána büntetni, viszont belegondolsz abba, hogy mit csináltak a Megupload-dal, Piratebay-el etc, akkor rájössz, hogy egy internetszolgáltató és egy platform között nincs annyira nagy különbség, ha pereskedni akarnak, akkor sok helyen nyerni fognak.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.09.22. 19:56:44
  • RJoco
    #2
    A jogsértéssel vádlók igenis járjanak utána a jogsértőknek és ne másra akarják hárítani a feladatukat, meg mást megbüntetni a saját cselekvésképtelenségük miatt. Amúgy utána is tudnak járni, hiszen kijelentették "a lemezkiadók szerint a magánszemélyek elleni fellépés túl nehézkes". Vagyis lusták és nem akarnak túl sok pénzt rááldozni sem, egyszerűbb egy ártatlant meghurcolni.
    Ennyi erővel minden erőszakos tettért lehet őket hibáztatni. A meta és társai is átháríthatják a felelősséget, hiszen, ha nincs internet, akkor nincs olyan ismeretszerzés sem, ami jelenleg létezik.

    Ha a netszolgáltatóm nem szolgáltat netet, akkor nincs miért fizetnem sem. Szóval vagy nekik kell felmondaniuk a szolgáltatást vagy nekem. Emellett ugye meg is kellene indokolni, ha hűségidőn belül történik. Aztán azt jó, ha bizonyítani is tudják.
    És a p2p kommunikáció alapvetően nem illegális és nem tiltott. Az, hogy mit küldene-fogadnak rajta, már más kérdés. De pl. linux terjesztésre is használják és a WoT-nak is volt/van ilyen opciója.
  • CommieSlayer
    #1
    Régi szép idők, amikor még a rendőri munkát a rendőrök végezték. Az államnak persze az az érdeke, hogy minden cégből közművet faragjon.
    Amúgy meg ez is csak ürügy a cenzúrához. A lényeg, hogy mindenkiről tudják hogy mit csinál és egy gombnyomásra le lehessen kapcsolni. Ugyanúgy lesz ez is mint mikor törlik sok ember youtube fiókját vagy google accountját. Nem tájékoztatnak, hogy miért törölték az internethozzáférésedet és hiába írkálsz akárkinek, nem fogsz értelmes választ kapni. Nem is válaszolhatnak, mert az leleplezné az egész rendszert. Egyszerűbb lesz téged megbélyegezni valami homályos utalással.