7
  • reptile1313
    #7
    meg a jo kurva anyatokat, azt.
  • kvp
    #6
    A felsovezetok elfelejtik azt, hogy a technika nem csak az atlagos emberek ellen hasznalhato, de akar ellenuk is. Kinaban nagyjabol megvalositottak amit elmondott es a gazdag vallatvezetok is ugyanannyira, sot talan meg inkabb kitettek a politika donteseinek. Eleg egyetlen rossz nyilatkozat vagy nem megfelelo gondolat es mar le is csereltek oket.

    A masik fele az, hogy az atlagos emberek iranyitasara tervezik ezeket a rendszereket, de az emberi tenyezo kivaltasa technologiaval kompomittalas eseten lehetove teszi barki szamara a teljes rendszer feletti iranyitas atvetelet. Regen a lakossag tobbseget, sot sokszor a hadsereg tobbseget meg kellett gyozni egy forradalom tamogatasarol (vagy legalabb csendes tureserol), de ha a hatalmat nem embereken at gyakoroljak, akkor barki elveheti toluk az iranyitast es ezzel a hatalmat. Nem csak a koznep felett, de felettuk is.

    Az emberi tenyezo mindig arrol szolt, hogy egy normalis katona nem fog ratamadni a sajat csaladtagjaira es szomszedaira, csak azert mert azt mondja neki az uralkodo. Viszont a techika azt csinalja amit mondanak neki. Es arra hallgat, aki rendelkezik a hozzaferesi kodokkal. Barki elveheti ezeket a milliardosoktol es a politikus cseledeiktol. Raadasul nem csak barki, de barmi is, azaz akar egy hibas szoftver is.

    Mivel minden ami meg tud hibasodni meg is szokott elobb vagy utobb, ezert egy tisztan technologiara epulo tarsadalom nagyon serulekeny es sokkal konnyebben ossze tud omlani, mint egy emberekre es emberi kapcsolatokra, raadasul kolcsonos joindulatra epulo (cooperativ) tarsadalom. Jo pelda az izraeli hatarkerites problemaja, ahol az emberek kivaltasa technikaval nagyon serulekennye tette az egyebkent anno meg koherens tarsadalmat a kulso eroszakkal szemben.

    A milliardosoknak a sajat tulelesi osztonuk miatt kellene felismerniuk, hogy ez nem jo strategia, de latva a kulonbozo milliardosokat akik a leg latvanyosabb es kellemetlenebb modokon halnak meg a sajat hibajukbol, egyertelmu, hogy a penz nem jelenti a jozan paraszti esz megletet is, csak azt, hogy birtosokai jokor, jo helyen, jol kezeltek a toket.
  • DeviloftheHell
    #5
    "beletörödni" azt kihagytad
  • DeviloftheHell
    #4
    és ha nem engedélyezem a felugró ablakban a fasságukat kötelezöen kitakar a képröl vagy mi a faszom már...
  • harmi2009
    #3
    Ezt a dolgot a franciákra kellene bízni.
    Előbb - utóbb úgyis fellázadtak és felgyújtanak mindent. :D
  • Macropus Rufus
    #2
    hát ez qurva jó lesz de tényleg. Nem lennék ma fiatal, mert aki most 4-5 éves, az ebbe a full kontroll világba fog felnőni és élni...
  • frensys23
    #1
    Szép új világ...ja nem.