3
  • CommieSlayer
    #3
    Amíg az a mentalitás uralkodik az emberek 99%-ának a fejében, hogy minden szabályozás automatikusan jó és mindig csak egy szabályozás választ el minket az utópiától, addig itt nem lesz változás.
    Ha csak egyetlen konkrét szabályozást kritizálsz a százezerből, arra már egyből az a válasz, hogy "Dehát szabályokra szükség van. Szabályok nélkül anarchia lenne.". Ilyen mértékű szellemi fogyatékossággal és szolgalelkűséggel nem igazán lehet mit kezdeni.
    Az EU bürokraták meg soha nem fognak felelni egyetlen döntésükért sem, akkor meg mi motiválná őket, hogy értelmes dolgokat találjanak ki?
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.09.12. 21:15:24
  • Dodo55
    #2
    Itt az EU-ban a problémák gyökere az eszetlenül homogén hatályú technológiai szabályozásokban van. Tehát a legtöbb területen nem az van, hogy tevékenység / penetráció arányosan a piacvezető cégekre vonatkozzanak szigorúbb előírások, hanem az, hogy a legkisebb szereplő is kb. amint a nyílt piacra lépne (kb. talán az egyedi megrendelések teljesítésénél vannak egyedül könnyítések), abban a pillanatban a nyakába szakad annyi bürokratikus teher, hogy az arányos növekedés pályája egyszerűen ellehetlenül, a versenyképesség pedig még a legnagyobb szereplők esetén is sokszor ugyanemiatt nem képes manapság tartani a lépést a keleti vagy az USA-beli versenytársakkal, akik egy sokkal dinamikusabb szabályozási környezetben működhetnek.

    Azt kéne végre felfogni, hogy a technológiai szektorban műszaki emberek teremtik meg a hozzáadott értéket és hiába akarnak az egyetemek által kényszeresen milliószám kitermelt jogászoknak meg közgazdászoknak minél több álláshelyet teremteni, marhára nem ebben a szektorban kéne ezt ennyire erőltetni, mert tönkreteszik vele teljesen.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2024.09.12. 16:51:48
  • RJoco
    #1
    Ha csak 1-2 van, akkor az a baj, nincs verseny, monopólium van, darabolni kell.
    Ha sok van, akkor meg az a baj, mert az egyik nem tud mit kezdeni, a másik meg nem akar.

    Az államnak kellene a kezébe vennie a dolgot és kiépíteni azt a hálózatot, amit megálmodott. A többiek meg bérelhetik tőle.

    Amúgy meg most is bérlik a kicsik a nagyoktól. Legalábbis németben. Aztán, ha szorulása van a hálónak, akkor először a bérlők ügyfelei szívják.

    A nagyokat, mint a gógle, meta, stb. meg olyan szinten békén kellene hagyni, hogy a hasznos tartalom után nem kellene fizetni, ellenben a reklámok után igenis perkáljanak. Abból nekik pénzük van és az adatforgalom felét simán elvihetik. Ez pedig egyértelműen terheli a hálózatot és az emberek gépeit is.