3
  • Sequoyah
    #3
    Ez azt jelenti, hogy az urhajosok tuleltek volna a leszallast, szoval sikeres lett volna. Nyilvan hibak voltak, mindenki tud rola, azt nem kell kulon ismetelgetni. A lenyeg, hogy a hibak ellenere is le tudott szalni, ami egy pozitiv dolog, es azt jelenti, hogy a konstrukcio egyebkent robusztus es biztonsagos, es meg a hibak ellenere is mukodokepes.
  • Nabateus
    #2
    :)
    Jogos. De lehet ugy vannak vele, hogy most megmutatjak, more porkolik el a milliardokat.
    Az egyetlen alapanyag, amiert kar, abbol meg van a foldon kb 8 milliard. Jo, kikepezni draga egy kozmonautat, de megterul ha azzal kinyilik a penz csap :)
  • kvp
    #1
    Ha a hibatlaul alatt azt ertik, hogy kikapcsoltak a tulhevules vedelmet es igy is leallt a fuvokak hatoda, belertve a kapszulan levo egyik fekezoraketat, ami egyebkent a visszatereskor kell, akkor valoban hibatlanul. Az, hogy ujra kellett telepiteni a teljes vezerloszoftvert mikozben az allomashoz volt csatolva nem is tekinti senki meghibasodasnak, az sima tervezesi hiba volt. A szivargasokkal, a fuvoka tulhevulesekkel, a beragadt monopropellant-os fekezo hajtomuvel egyutt eleg sok helyen verzik a jarmu es mellekesen eppen elfogyott az ehhez a tipushoz rendszeresitett hordozoraketa is.

    Erdekes lesz, hogy egy alapos ujratervezes utan, uj szoftverrel, uj fuvokakkal, uj hajtomu komponensekkel, uj helium rendszerrel mar kapasbol 4 urhajossal akarnak elesben menni.