7
  • Bruce_Willis
    #7
    Nem csodálkozom a véleményeden a diplomáról.
  • kvp
    #6
    Szerintem az idealis oneletrajz felsorolas szintu, tehat nem tartalmaz fogalmazott szoveget, csak a kert tenyeket egymas alatt. Szemelyes adatok, iskolai vegzettsegek, korabbi munkahelyek, tanusitvanyok, kepessegek, stb. Lehet egy szemelyes bemutatkozas resze, ez az amit sokan MI-vel generalnak, de ez az utobbi az amit szerintem jobb szemelyesen ellenorizni interju soran.

    A vegzettseg es annak ideje is fontos, mert az alapjan legalabb az adott intezmeny tananyaganak minimum szintjet (a 2-est) el lehet varni mint alapismeretet. Nekem nagyon sokszor jon elo, hogy gyakorlat alapjan kisebb vegzettseggel felvesznek egy kollegat es amikor az ember hivatkozik az elso eves egyetemi tananyagban levo alapokra, akkor azt se tudjak mi az. Lehet, hogy gyakorlott az illeto, csak nem ert hozza mernoki szinten.

    Mindezekkel szemben vannak az MI alapu oneletrajz valogato szoftverek, amik egyreszt be tudjak onteni a kapott adatokat egy egyseges adatbazisba, masreszt lehet beloluk szurni. Itt valnak fontossa a megfelelo kulcsszavak hasznalata.

    ps: Azt a ceget, ahova csak DEI alapjan lehet bekerulni messze el kell kerulni, mert ott nem csak a kollegak nagyresze, de a management is hozza nem ertokbol fog allni. Minek szivassuk magunkat? (na jo esetleg kiemelkedoen magas fizetesert, de ez nem realis a legtobb esetben)
  • Palinko
    #5
    Jah igen azok is elég sablonok. Meg az önéletrajzok is tényleg láttam miket javasol az AI, az is kb az, hogy skillekkel jól tedd tele, amikre gondolom sejtheti hogy értesz hozzá az addig kitöltött részek alapján és ezt összeveti ilyen trendekkel kiket keresnek mostanában azt annyi. Persze a már régóta viccek témája a kiforgatott pozíciók (Portás - Entrance kontrolling Manager) hogy mindenki pár szinttel próbál többnek látszani mint ami. Plusz mostanában sok mindent ami igazából egy józan paraszti ész kb, max kis irányú szaktudással próbálnak úgy eladni mint szakma és ilyen kitalált jól hangzó szakszavakkal és kellő magabiztossággal elmondott mondandóval át is megy és mindenből sikerült lassan tudományt csinálni. Jah arról nem is beszélve hogy magas pozíciókban is hányakat kaptak hazugságon az önéletrajzban, szóval kisebb szinten kb mindennapos lehet ez. Nem is csoda mert a cégek is próbálják eltántorítani a jelentkezőket hogy ne kelljen annyi mindent átnézni ezért olyan követelmények vannak általában amire alig pár ember felelhetne meg a leírás alapján, de valójában meg több tízezer maradéktalanul megcsinálná az adott munkát stb. Az meg hogy ki milyen személyiség, mennyire akarja stb még a pár körös interjúk sem fogják kiszűrni. Szóval tényleg jobb volna egy sokkal jobb megoldás az állás/munkaerő keresésre de sajna olyannal még nem álltak elő.
  • reptile1313
    #4
    Nincs mar semmi celja az eletrajznak, csak azert csinaljak,mert birkak a HResek es a cegvezetok. Azert csinaljak, mert mindenki mas is ezt csinalja, es fosnak hogy kilognak a sorbol.

    Nezd meg a birkak munkaerot kereso bena hirdeteseit, a sablponszoveget. Jobb, mint a Besenyo Pista Bacsi. Nooooooooooooormalis? :D
    Onmaga parodiaja. Majmok bolygoja lenne ez, ha ezt mondanam, de nem mondom mert sertes lenne a majmoknak. Parazita amobak jobb. Egymastol masoljak, vagy atirjak. elfer egy A4es harmadan az a sok sablonos sz.r amivel hulyitik ezt a sok szerencsetlen diplomas naiv exnebulot.
    Utoljára szerkesztette: reptile1313, 2024.09.10. 21:23:19
  • reptile1313
    #3
    Diploma?
    Eletrajz?
    Manapsag ezek 1 ev alatt elevulnek es ertektelenne valnak olyan gyorsan valtozik a vilag.
    Ma IQ szamit, az EQ es a CQ. Nyilvan az orvosnak, jogasznak kell seggelnie, bar ott is inkabb a logika fogja kiemelni a jo orvosokat es az holhasznalnak MIt.

    Kit erdekel az eletrajz? Semmit sem er. Ahogy a diploma (allami) is ma mar csak egy vicc. Egy papir. Pont ahogy Gregory P mondta a Szilikon Volgyben.
  • M2 #2
    Amerikában azt kell beleírni, hogy indiai és fekete keverék vagy, és a genderskálán a férfi és a nő között félúton. Akkor jó sok DEI program alapján fel kell vegyenek!
  • Elef
    #1
    Az önéletrajznak nem a szórakoztatás a célja, eddig is voltak sablonok, már a sajátomat is unalmasnak tartom. Ha valakit ez zavar ne menjen HRs-nek.