3
  • kvp
    #3
    Az MI nem hisz semmit. Egyszeruen az MI kimenetek felcimkezetlensege miatt a a mas altal gyartott szandekosan hazug es/vagy veletlenul hibas kimeneteket veszi tanulo informacionak. Ennek oka az, hogy eddig is szinte teljesen szuretlenul adtak be az adatokat az MI-knek. Angolul ez a "garbage in - garbage out" szolas.

    Sokan mondtak mar az elejen, hogy ha szuretlenul kapja az adatokat egy MI, akkor megbizhatatlan lesz. E melle jott az, hogy sok esetben direkt maniakus hazudozonak tanitottak be oket, hogy magasabb legyen az elfogadottsaguk. Azt is mondtak, hogy ha nem jelolik egyertelmuen es nem veszik ki a betanitasi adatok kozzul az MI generaltakat, akkor folyamatosan romlani fog a hibas feedback miatt a betanitasi minoseg. (es mellekesen a keresok talalatai is megtelnek szemettel) Ez bekovetkezett.

    Semmilyen filozofia nincs, minden neuralis halozat ezt produkalja, ha a sajat kimenetet kotod be tanulasi celnak. Egy ido utan mar csak feher zajt general.
  • NEXUS6
    #2
    Had általánosítsam a képet. Valójában minden egyes emberi generáció elköveti a kognitív autofelláció ezen érdekes változatát, mert okosabbnak hiszi magát egy ideig, mint az előző generáció, ahogy az is az újnál, ezáltal csak saját termékeit hajlandó fogyasztani, amely által aztán sikerül is újragenerálni minden egyes történelmi problémát, és a hozzákapcsolódó tragédiát, amit csak nagyjából a sumérok óta el lehetett követni! ;)
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2024.08.27. 14:48:35
  • ZenMillitia
    #1
    az a baj,ha nem programozzak le,hogy ez orvosolva legyen.