9
  • banjozsef #9
    Hát igen. Ez a tragédia és szinte képtelenség ezt már visszacsinálni. Hogy kerülhetne mindenhol valami olyan emberfajta a jogalkotás közelébe, akik azonnal megszüntetnék a bárkinek a letartóztatási lehetőségét? Semmi szükség rá. Senki nem tud elszökni már, kicsi lett a föld. Letartóztatásra csak az emberi élet közvetlen védelme céljából van értelme gondolni, a többi csak a hivatalok hatalmi túlkapásai, akik igazolni akarják a létüket. Egyébként zsarolás, politika, bosszú az egész. Sajnos bárkinek az életét, cégét, vagyonát semmivé teheti jelenleg bárki, aki a hatalom közelében van. Tényleg a szólásszabadság az egyetlen jog, aminek még esélye van ezt az őrületet megállítani és persze nem a Facebookra, az Instagramra, a Tiktokra, a WhatsAppra, a Messengerre, a Telegramra, a Snapchat -re , stb. gondoltam most sem, hanem a bjos BjPress -re most is, vagyis a saját, egyszemélyes vagy egycéges internetes újságra, médiára a jelenleg elérhető többi közösségi platformot is használva, de most már egyáltalán nem félni, ha éppen valamelyikről kitiltanak vagy valamelyiket tönkreteszik vagy egyszerűen csak blokkolják. Ez van, ilyen a világ.
  • kvp
    #8
    "A biztonsága miatt aggódott és nem nézte meg, hogy körözik-e ott, ahova indulni készült?"

    Amikor felszallt a gepre meg nem koroztek. Aztan valahogy a levegoben toltott ido alatt megvaltozott a franciak allaspontja. A lenyeg, hogy a francia es EU-s torvenyek szerint jogukban all barmikor barki ellen barmilyen vadat emelni.

    "musk lesz a következő, én már költöznék az ő helyében"

    Neki nem kozossegi es chat, hanem mikroblog oldala van (X neven). Es betartjak az amerikai torvenyeket. Az EU-ba tenyleg nem egeszseges ellatogatnia, itt masok a torvenyek.

    "Így fejlődik, formálódik a demokrácia és a jogállamiság."

    Jelenleg az EU es az USA inkabb felel meg egy kapitalista oligarchianak, de ha demokracianak akarja hivni magat, akkor jogaban all. (esetleg hivhatjuk managed demokracy-nak is, ilyen volt pl. a Kadar rendszer Magyarorszagon) A jogallamisag a jog uralma a nep felett, szemben a nepi demokraciaval, ami a nep uralma a jog felett. Persze ettol meg Kina is hivhatja magat nepi demokracianak, de kb. ugyanannyira igaz mint az EU-t liberalis demokracianak hivni.

    Akarhogy is nezzuk az EU-nak es a vilagot iranyito globalistaknak nagyon tetszik a kinai "csokkentett" demokratikus modell es szivesen bevezetnek nyugaton is, csak szeretnek ha ok lennenek az uj vilagrend vezetoi, nem a kinaiak. Jelenleg a vilag nagyhatalmai kozzul nincs jo valasztas, csak az elerheto eletszinvonal ter el a 3 nagy rendszerben, de a nyugat villamgyorsan ki fog egyenlitodni Kinaval es onnantol az atlagos embernek tokmindegy lesz, hogy a 3-bol melyik rendszerben el, egyforman el lesz nyomva.

    ps: A globalistak jelenleg arra jatszanak, hogy Oroszorszagban es Kinaban sikeruljon nyugatbarat babkormanyt hatalomra juttatniuk. Oroszorszag es Kina pedig arra, hogy a nyugat hamarabb doljon be gazdasagilag mint, hogy a fenti eset bekovetkezhessen.
  • Kissssss0 #7
    eredetileg dél afrikai lenne az ürge, onnan költözött amerikába(kalifornia), most épp átcuccol a cégével texas-ba.
  • Kotomicuki
    #6
    A biztonsága miatt aggódott és nem nézte meg, hogy körözik-e ott, ahova indulni készült?! :O (vagy mindent tud és még mindig jobb ott, mint ahonnan odament?)

    ...és milyen álszent, hazug a világ: tiltani akarják, miközben ők maguk is (ki)használják!

    A másik, miután szinte minden, eddig elkövetőről kiderült, hogy a hatóságok látókörében voltak már a terrorcselekmény elkövetése előtt is, így nem hiszem, hogy a Telegram-on múlt (volna), hogy mindezek ellenére mégis elkövethették az aljas bűncselekményüket. (ha úgy üldözték volna őket, mint ahogy üldözik manapság a normálisakat...)
    Ezért ez a hozzáállás inkább a bűnrészességük és a hanyagságuk takargatása, de a legfőbb indok: a "nyugatot" jelenleg uraló, önjelölt, emberiségellenes csoport céljainak, az egyén szabadságjogainak felszámolásának útjában áll a Telegram nyújtotta szabad és általuk is kontrollálatlan információáramlás.
  • barret
    #5
    Miért? Nem költözött?
  • 0Fritz
    #4
  • Kissssss0 #3
    musk lesz a következő, én már költöznék az ő helyében.
  • Dodo55
    #2
    Tehát amiért 10 éve valakit még a nyugati értékek védelmezőjének tartottak volna (szólásszabadság, adatvédelem, politikai nézetektől független egyenlő bánásmód), azért ma már Európában letartóztatják. Így fejlődik, formálódik a demokrácia és a jogállamiság.

    Ráadásul egyébként olyan közvetett indokokkal, amikkel ennyi erővel a különféle internetszolgáltatók meg hostingcégek vezetőit is letartóztathatnák (bár mifelénk az ilyesmi szerencsére továbbra is nehezen elképzelhető, azért szólok, hogy ez amúgy nem is tűnik túl jó ötletnek, mert a bűnözésen kívül egy pár más dologra is szokták azért manapság használni az internetet és ilyenek után lehet nem működne annyira jól).
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2024.08.25. 23:48:47
  • CommieSlayer
    #1
    Jajj ne! Az emberek szabadon beszélgethetnek egy szűretlen platformon? Hát micsoda világ ez? Ez nem fér bele a fejlett nyugati érett demokráciák értékrendjébe!
    Gyorsan tiltsuk be az ilyen platformokat, a privát szférát meg számoljuk fel a bűnüldözésre hívatkozva! Aztán mikor a kábítószer és ember kereskedelem utána sem csökken, akkor már mindegy lesz, mert az emberek addigra úgysem szólhatnak semmit.