7
  • totya979
    #7
    Szerintem pedig igenis az MI-t fejlesztő/üzemeltető cégeknek kellene biztosítani, hogy a termékük ne éljen vissza személyes adattal, valaki identitásával.
    Ha mégis megtörténne, akkor pedig fizessenek kártérítést, és kötelezzék őket a helyreigazításra.

    Aztán vagy megoldják a dolgot, vagy csődbe mennek.
  • codaco
    #6
    "Az az otlet, hogy mindenki csak a szemelyi igazolvanyaval azonositva tud felmenni a netre es ott minden tevekenyseget digtalisan ala kell irnia". De jó lesz. Egy pornóoldal megtekintése után pl. már nem tudom kritizálni a kormány valamelyik intézkedését, mondván, aki pornót néz, az ne ugráljon.
  • kvp
    #5
    "Eleve nem szabadna engedni működni olyan MI-t ami célzottan hazudik."

    Jelenleg szinte az osszes nyelvi modell maniakus hazudozonak lett betanitva, mivel ezzel tudtak elerni a legnagyobb felhasznaloi elegedettseget. Az MI-k azt mondjak amit szerintuk a masik fel leginkabb hallani szeretne, meg akkor is, ha egyebkent ismerik az igazsagot.

    "Mindenképpen valamilyen valós fizikai hitelesítés kell, olyan, mint ami a magyar e-kormányzati szolgáltatásokat lehetővé teszi. De nyilván egy átlagos cég nem fog ilyet kérni,"

    Pont errol szol az EU egyik torvenyjavaslata az uj digitalis online szemelyazonossagrol. Az az otlet, hogy mindenki csak a szemelyi igazolvanyaval azonositva tud felmenni a netre es ott minden tevekenyseget digtalisan ala kell irnia. Tehat mondjuk egy google kereses eseten is a kerdest alairja szamara a rendszer mielott elkuldi azt, igy a masik fel latja, hogy valoban ember fordult az oldalhoz. Ugyanez tortenne fotok keszitesekor, kuldesekor es tovabbkuldesekor, hozzaszolasok vagy akar csak egy privat chat uzenet eseten is. Ezeket mind a fogado fel, mind az allam (jelen esetben az EU) latna es tudna ellenorizni. Mind az alairas, mind a tartalom szempontjabol. Raadasul egy tobb emberen atmeno adat (pl. tovabb kuldott mem) tartalmazna az osszes korabbi erintett szemely alairasat is. Igy minden ervenyes netes adathoz tartozna egy vagy tobb hivatalosan is azonositott valos szemely.

    ps: Igen, tisztaban vagyok vele, hogy egy elteritett (megfertozott) pc-n vagy telefonon keresztul masok neveben tudnanak tevekenykedni a torvenyt megserto (tobbnyire kulfoldi) csoportok, de ebben az esetben a feltort keszulek hivatalos hasznaloja (akinek a digitalis szemelyazonossagahoz van kotve) felelne a neveben elkovetett buncselekmenyekert. Ez egy ido utan sokkal ovatosabba tenne az embereket az ismeretlen es nem megbizhato tartalmak megnezeseben, ami nagymertekben csokkentene a fertozott keszulekek szamat.

    Igazan mast nem lehet tenni az MI-k ellen, vagy mindenki tisztessegen viselkedik vagy katonai szintu kriptografiat hasznalo barat-ellenseg felismeres lesz szukseges minden netes informaciocserehez.
  • duke
    #4
    Idaig ez a leghasznosabb tulajdonsaga az MI-nek, hogy megfejtik az ertelmetlen meg az emberek szamara is tul nehez capcha teszteket..
  • Cat #3
    Ez most is napi szinten megtörténik, a valóság tagadása nem vezet sehova.

    Mindenképpen valamilyen valós fizikai hitelesítés kell, olyan, mint ami a magyar e-kormányzati szolgáltatásokat lehetővé teszi. De nyilván egy átlagos cég nem fog ilyet kérni, a bankkártyaszám és a telefonszámos hitelesítés pedig könnyen hamisítható.
  • tom_pika
    #2
    Eleve nem szabadna engedni működni olyan MI-t ami célzottan hazudik. Márpedig ha embernek mondja magát, akkor az egyik legsúlyosabb hazugságok követi el.
  • repvez
    #1
    Sztem kellene egy felugro ablak aminél be kell pipálni, hogy nem MI vagyok , ugy mint annál, hogy nem vagyok robot. ha ott bevált akkor itt is ..
    Lehetőleg elötte kérjék el az összes személyes adatot a regisztráciohoz, csak , hogy biztosak legyenek benne .
    Ha mégse teszed akkor MI vagy és nem engedi megnyitni az adott oldalt.