6
  • repvez
    #6
    A másik emberünk meg megint csak bejön és a hozzászolot és a hozzászolást elemzi ahelyett .hogy értelmezni tudná azt amit irt.
    Látom a hasonlatok és a példák nem igen mennek át , konkrétumnak veszed öket. DE aztán azt meg nem veszed észre , hogy azzal amit mondasz pont az én példámat támasztod alá azzal, hogy heti többször is járszik szindarabban, igy nem fér bele egy egy filmre valo teljes átalakulás vagy hosszabb felkészülés. És ezért olyanok a magyar filmek amilyenek, mert a szinházbol gyorsan megy a forgatásra elolvassa a szovegkönyvet felmondja a monologjait , aztán másnak meg vissza a szinházba.
    És a gyengébbek kedvéért megemlitem, hoyg a bánk bán csak egy példa volt lehetett volna bármelyik színmű is lényegtelen,
    De ugye emberunknek nem az a lényeg, hogy a témával kapcsolatban érveket hozzon vel , hanem ,hogy a hozzászolo mondataiban hibákat és beleköthetöségeket találjon és azt kiemelje.
  • Supra-III
    #5
    Hát, őőőőőő... Függetlenül a filmtől, ez nekem egy masszívan buktás üzleti modellnek tűnik...
    Hacsak nem az a terv, hogy annyira jó, hogy elmegyek a moziig, hogy másodszorra is lássam. Hát, legyen úgy.
  • zetortraktor
    #4
    (még egyszer elolvastam a kommentet. uhh, full sötétség.)
  • zetortraktor
    #3
    Emberünk a magyar filmek szakértőjeként idén... mennyi magyar filmet látott? Mert gondolom, a tavalyi 10-15 megvolt neki, hogy azok alapján ítéljen, ne abból a kettőből, amit 10 éve látott.

    a vicces persze, hogy nem csak a magyar filmeket nem ismeri, de a színházat sem (ami persze nem meglepő)

    "akiknek nem kell hetente ugyan ugy kinézni a szinpadon mert a bánk bánba szerepel "

    képzeljünk el egy világot, ahol egy színész hetente ugyanúgy néz ki, mert ugyanazt a szerepet játssza... hetente? a heti színházba? vagy egy olyan világot, ahol a Bánk bán hetente látható:)

    Lehet, hogy sokkoló, de egy színész általában heti 3-4-5 szerepet is eljátszik, szinte mindig másképp néz ki - a bánk bán pedig ősszel két egymás után követő napon fog menni és kész, és még az a két előadás sem lesz teltházas.
  • repvez
    #2
    hát ez is hozza mindazt a klisét amit egy magyar film se tud magárol levetközni. amit vagy a szinészek miatt vagy az itthoni filmes gárda nem tud elhagyni. A probléma ott lehet, hogy nálunk szinpadi szinészek szerepelnek filmekben és ugyan azt a megszokott dolgot folytatják .
    Nincsenek csak és kizárolag filmes szerepre szinészek, akiknek nem kell hetente ugyan ugy kinézni a szinpadon mert a bánk bánba szerepel , hanem lehetnének ténylegesen szerephez kötött átalakulások , mint máshol, hogy meghagyja a szakállát ,leborotválja a haját ,kigyirja magát meghizik stb,

    MEgvannak hozzá a helyszineing eszközeink és még azok a szeméylek is akik oscarokat nyernek holywoody filmekben , itthon meg nem tudnak egy kicsit is mást nyujtani
    Az a fajta szinpadias beállások statikus monologok és 2-3 szereplö egymást felváltva szerepel egyszerre a képen.
    De ami a legszomorubb, az a régi szocreál stilus ami igy 40 év multán se sikerült elhagyni, ja és , hogy ez a fajta vigjáték sitcom szerü filmek garmadája.

    Lehetnének ezek a filmek jok is , de miért ne lehetne ezt mai köntösbe eljátszani, és nem a szocreál környezetben és suhogos melegitöbe ,
  • FICEK9
    #1
    Így első olvasatra még nem is hangzik rossznak.