9
  • Akva
    #9
    Idióták! Semmi új nincs ebben, a valláskárosultak olyan nem létező személlyel is képesek kialakítani bensőséges kapcsolatot, aki még csak nem is beszél hozzájuk, csak a fantáziájukban. És mindezt évezredek óta. Ehhez képest a mesterséges intelligencia iránti vonzódás egy intellektuális forradalom!
  • Csaba161
    #8

    Ez még mindig jobb, mint amikor magányos hölgyek börtönben ülő sorozatgyilkosokkal leveleznek és férjhez is mennek hozzájuk...
  • FICEK9
    #7
    Így van. De ez nem az AI hibája, hanem az emberé. Az emberi társadalom szégyene, hogy nem tudunk normálisan kommunikálni egymással, nem hallgatjuk meg egymást, hazudunk ha kell, ha se és vérig sértve érezzük magunkat ha valaki őszintén megmondja a véleményét nekünk. Sajnos már én is olyan vagyok, hogy az emberek 75%-ának a hülyeségére nem vagyok kíváncsi, de azért még nem járok ott hogy a copilotnak udvaroljak.
  • wraithLord
    #6
    Ezzel szerintem nem is lenne gond igazából, ha ez nem a valóság lenne. És mivel a valóságban semmit sem objektívan, önzetlenül, szeretetből csinálnak, hanem nyilvánvalóan pénz és szubjektív érdekek vannak mögötte, valószínűleg az AI manipulálni fog. Mondjuk ezzel sem mondtam újat, mert a manipuláció csak egy szó egy folyamatra, ami önmagában nem hordoz negatív töltetet. De nem feltétlenül előnyös irányba fog manipulálni, és nem (csak) azért, mert az algoritmus (még) nem tökéletes, hanem szándékosan is. Ez itt a gond, nem az, hogy a gyereknek lesz egy 24/7 bármikor ráérő "barátja". A probléma, hogy ez a "barát" a jelenlegi nyugati kultúrát, társadalmat fogja tükrözni, és nem egy bölcs buddhista tanítót (most csak mondtam/kiragadtam valamit, ami szerintem nem negatív :D ).
  • Macropus Rufus
    #5
    A gyereked nem veled beszéli meg a gondját, hanem egy MI algoritmussal. A gyereked nem neked mondja el az örömét, hanem egy MI algoritmusnak. A program hamarabb fog tudni arról, hogy a gyereked életében először szerelmes valakibe, mint te. És mivel a programnak lesz ideje arra, hogy bármikor meghallgassa te, mint szülő szépen a ki fogsz szorulni a gyereked privát életéből és csak a pálya széléről fogod nézni azt, hogy adott esetben te teljesen mást mondtál volna a gyerekednek mint egy algoritmus, de az a vonat már elment régen, hogy a gyereked veled beszélgessen, mert te nem érsz rá. Nem érsz rá este 10-kor lelkizni a gyerekkel, a program meg igen. 0-24-ben bármikor. Szóval ami most viccesnek tűnik és a lesz@rom kategória az pár éven belül kő kemény valóság lesz.
    A legjobb barátja egy program lesz. Akivel ugyan nem tud elmenni sétálni, de a jelenlegi online haverjainak a 70%-val sem tud. Viszont ezzel bármit meg tud beszélni, nem fogja kicikizni, ha hülyeséget mond, és minden esetben megpróbál olyan tanácsot adni, ami jó. Mondjuk a szülő is ilyen, csak sok esetben nem ér rá arra, hogy tényleg ott legyen akkor, amikor a gyereke éppen élete nagy bánatát vagy örömét mondja el.
    Szóval igen, ez qurva nagybaj. Eddig is az volt a probléma, hogy a gyerekek elvesznek az online térbe. Hát most még jobban elfognak. Ez nagyon nem lesz.

    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2024.08.14. 10:46:04
  • enproba1
    #4
    néger hang !
  • ZenMillitia
    #3
    Kezein miatt senki nem aggodik? Ami betegsegeket okoz? (tej sajt stb?)
  • ZenMillitia
    #2
    "hogy jobban bízzanak az eszközben, mint kellene."

    Mint kellene? Ki hatarozza meg? Le$zarom,hogy a bufeszakosok mit talaltak ki.
  • ZenMillitia
    #1
    Uristen most mi lesz. Igen, az ember kotodik ahhoz amihez gyakran van erzekszervi kapcsolata. Foleg ha az regebbi emlekeket is felidez benne. Pl az emberi beszed, segitseg erkezese, stb.
    Mi lesz a kovi? Az EU betiltja mindenkinek, mert az okos von de lajenke, meg a tobbi fogyatekos, emberisegellenes parazita, akiket senki nem valasztott meg, ezt fo$$a ki magabol?
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2024.08.14. 03:39:36