7
  • Supra-III
    #7
    Bocs: Átlag ember meg az intelligencia? :-) :-) Hagyjuk már.
  • Supra-III
    #6
    Ez már így van, az openai alapítója mindig LLM-et mond, az általános intelligencia még szerinte (is) odébb van.
  • Tetsuo
    #5
    A kognitív képesség lényege a tanulás. Az ember (bár egyre kevesebben) tud tanulni, gyakorlatban alkalmazni, okulni, majd tudja változtatni a tanulás témáját és módszerét, így megint tanulni stb.
    A gép meg adott halamzokat elemez, majd annak kétes eredményeit alkalmazza...
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    >Ez nem inteligencia ez egy nagyon bonyolult automatizálás.

    Ami a te fejedben van, az mi? Szerintem sokan túlmisztifikálják az emberi intelligenciát, kreativitást..
  • kvp
    #3
    "Mesterséges Emberi Intelligencia. MEI. Angolul meg ugye AHI."

    Artificial General Intelligence a hivatalos elnevezes, roviden AGI. Ha lesz is ilyen, nem human intelligencia lesz, mint ahogy a hangyakehoz kepest az emberi is jelentosen elter.

    "Ez nem inteligencia ez egy nagyon bonyolult automatizálás."

    Ezek az MI-k nagyon nagy fuggvenytablak, amik valoszinusegi szamitast vegeznek a bemeno infok alapjan a leginkabb elfogadott valasz tartalmara. Nem intelligensek, csak nagyon bonyolult statisztikai modellek. Viszont az a velekedes, hogy az ember (es minden neuralis halozat) is csak egy ilyen bonyolult fuggvenytabla, ami a bejovo adatok es a belso allapot alapjan generalja a kimeno adatokat es az uj belso allapotot. Szerencsere a mostani modelleknek nincs perzisztens belso allapotuk es nem is tudjak modositani a sajat matrixukat mukodes kozben. (csak a betanitaskor, de akkor meg nem mukodnek)

    ps: Egy elmelet szerint minden tetszoleges melysegu neuralis matrix kilapithato egy egy retegu reszleges (sparse) osszekotottsegu 1 szintes feedback-u matrixxa, ahol a neuronok egy resze input, egy resze output a tobbseg pedig a belso allapotot tarolja. Szerencsere nem sok ilyen kutatas zajlik jelenleg, vagy legalabbis nem nagyon publikalnak a temaban.
  • repvez
    #2
    de mint te is irtad, ez nem MI. csak sokkal több inputbol sokkal gyorsabban megtalálja a lehetséges eredményeket, ami vagy jo vagy nem. De néha akkora az adatbázis és olyan bonyolult, hogy nem jönnek rá , hogy hibás az amit kiad eredményt.

    Ez nem inteligencia ez egy nagyon bonyolult automatizálás.
    Kb mint az idöjelzés, ott is minél több adat áll rendelkezésre és vannak régebbi adatok annál pontosaban tudnak elöre jelezni dolgokat, de attól még nem találja ki a jövöt és nem is fogja önálloan tovább futtatni a számitást csak akkor ha kéri tőle valaki, tehát kap egy inputot , hogy mivel mit kezdjen.

    majd akkor beszélhetunk inteligenciárol, ha beavatkozás nélkül fogja kitalálni hogy mit és kéne neki csinálni.
  • RJoco
    #1
    Ha olyan okos lenne a mesterségesI, akkor meg tudná tanulni a nyelveket magától. Ez is azt mutatja, hogy a MI-től még nagyon messze vagyunk.
    Csak nagy adatbázisokon futtatunk bonyolult programokat, amik csinálnak valamit. Néha jót, néha rosszat.

    Lassan ideje lenne az igazi MI-re kitalálni egy új meghatározást, mert ezt a kifejezést elhasználták.
    Mondjuk lehetne Mesterséges Emberi Intelligencia. MEI. Angolul meg ugye AHI. És akkor ez tényleg jelenthetné azt, aminek valójában lennie kell. Önállóan tanulni képes program.