5
  • FICEK9
    #5
    Majd megveszi az nvidia.
  • lammaer
    #4
    Hmmm... 18 éve tartó felszámolás rövidtávú profitszerzés miatt...
    Meg hogy az IBM már fel lett számolva....
  • kvp
    #3
    Jelenleg az intel mar az iranyitott felszamolas fazisaban van, amikor a management mar csak a minel nagyobb haszonnal torteno felszamolast iranyitja. Ez kb. akkor dolt el, amikor az ARM platform felfuttott es az intel utolso nagy dobasa a kvazi kulsos izraeli csapat architekturaja volt, a core2 sorozat. Ez 2006-ban volt, azota nem hoztak ki semmi ujat, csak technologiai frissiteseket hajtottak vegre addig amig a gyartosorok birtak nagyobb beruhazas nelkul. Kb. akkoriban dolt el amikor az indiai csapatot felszamoltak mert nem tudtak eredmenyeket elerni, hogy a ceg le fog maradni. A sorsuk pedig akkor pecsetelodott meg, amikor mar a gyartosoroaik se tudtak lepest tartani a tobbi konkurens gyartoval. Mivel nem tudtak uj gyartosorokhoz toket szerezni, se a piacrol, se az europai allamoktol, ezert a vezetes feladta.

    A gond valoszinuleg a hibas, rovid tavu profitban erdekelt vezetes es a hozza nem erto mernokok (lasd az indiai fejlesztocsapatot) alkalmazasa volt. Kb. ugyanazt csinaltak mint a Boeing vezetese es hasonlo eredmeny varhato vagy meg rosszabb. Az IBM is ilyen iranyitott felszamolas aldozata lett, ugyanis tobb penzt lehetett kivenni a cegbol rovid tavon, felaldozva a hosszu tavu letet. Ez a kapitalizmus es a tulajdonosi felugyelet nelkuli felsovezetes egyuttes eredmenye.
  • Sir Cryalot
    #2
    Aloin Másszkk eljátszotta a bizalmat a ménsztrímmédiában, itt a szemótmón season :D

    lefety lefety

    "és a céget jelenleg mintegy 80 milliárd dollárra értékelik."

    kicsoda? minek ? hw ? nemunalmas? :D
    nemfontos
    ménsztrímmmmmmm :D
  • nlght
    #1
    Az Intel mindent megtesz, hogy az IBM és a NOKIA sorsára jusson.
    Hogyan lehet egy majdnem monopol helyzetben lévő cég jövőjét elkúrni? Ha elég "topmanager" van körülötte akkor megoldható!