6
  • slpstream
    #6
    +1
    mikre rá nem jönnek :D :D :D :D
  • M2 #5
    Ne kritizáljátok már őket, az is valami, hogy nem elfújható házakat építettek,, mint eddig!
    Persze a zónázás megmaradt, mert az annyira bejött eddig is, hogy belerokkan a gazdaságuk...
  • kvp
    #4
    Ha monolit vasbeton hazakat huznak fel, meg az is gyorsabb, amihez csak a formakat kell felallitani es ott az alaptol a tetoig minden lehet vasbeton. (a vasbeton ferde teto jo hurrikanok ellen es jol birja a napelemeket, tovabba hoszigetelheto tetoter alakithato ki benne) Ennel meg gyorsabb es sokkal olcsobb lenne a nagypaneles technika. A 3D nyomtatasnal meg a teglafal is gyorsabb es a munkaigenye kb. azonos. De a fenti 3 technika nem trendi es eladhato. Figyelembe veve, hogy jelenleg 33%-os ertekesitese ratat irnak, ez se annyira jon be nekik...
  • FICEK9
    #3
    "Az egyszintes, három-négy hálószobás házak nyomtatása körülbelül három hétig tart, az alapozás és a fémtetők hagyományos módon kerülnek beépítésre."
    :D :D :D Ennyi idő alatt egy szabócsi brigád is felhúzza azokat a falakat (kis túlzással). De a lényeg, hogy ez nagyon nem gyors, és nagyon nem olcsó! Kivéve ha miniszteri órabérrel dolgoznak már ott a kőművesek! :)
    Plusz amíg összerakják és szétszedik a nyomtató monstrumot, plusz minden más ami nem fal, ami kevésbé nagy volumenű, de tényleg sok időt igényel (gépészet, elektromos, burkolás, stb...) Szóval ez egy nagy parasztvakítás így, főleg ennyi pénzért egy bunker.
    De hasonlót csinált nálunk már évtizedekkel ezelőtt egy nagy "mesterünk", bizonyos Fogarasi Árpád is :D!
  • kvp
    #2
    Az amerikai fahaz epites mar sokat haladt elore. Az uj epuletek laminalt gerendak kozze rakott szigetelo habbol allnak, ami ontapados papir alapu legzaro burkolatot kap. Osb lapok mar csak a padlo alatt vannak.

    Viszont a 3d nyomtatott falak sokkal lassabban allithatoak elo, mint a formaba ontott (ugynevezett hazgyari) nagypaneles elemek. Utobbi azert is jobb, mert sokkal konnyebb beleonteni a panelokba szukseges szerelvenyeket. Ez utobbi 3d nyomtatott esetben sokszor emberi munkat igenyel, azaz egy vagy tobb ember ott all a nyomtato mellett es kezzel pakolja be a komponenseket nyomtatas kozben.

    A hazgyari technikanak egy hatranya van, hogy jellemzoen par egyszerubb forma hasznalhato csak, persze azzal sem tilos ives falat onteni, csak altalaban olcsobb sik panelokkal dolgozni.
  • repvez
    #1
    jé az amerikaiak rácsodálkoznak , hogy a beton fal menynivel merevebb jobban szigetel és ,hogy nem engedi át a wifit mint az OSB lapbol meg bramac lécböl összetákolt házaik ? :P