4
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    > De ne legyél a legjobb, mert akkor a többi nem tudja azt végigcsinálni amit te (kitalál, megcsinál, jobb lesz, sikeres, legjobb). De akkor miért akarjon valaki elindulni ezután egy jó ötlettel, ha ez lesz a vége? Csak az "egészséges verseny" kedvéért? A cél így csapdává válik, nem nyereménnyé. (persze ha nem manipulált a "verseny" ;))


    Szerinted akkor az normális, hogy milliárdokat költenek arra, hogy Apple, Firefox, Samsung etc Google-t állítsa be az alapértelmezett keresőnek?

    Képzelj el egy olyan helyzetet, hogy Microsoft megszerzi a játékpiac 95%-át és utána milliárdokat fizetne a Steam-nek és Epic-nek, hogy a nem Microsoft által gyártott játékokat ne jelenítsék meg a boltjuk ajánlófelületein, csak akkor ha a felhasználó precízen keres..

    Nem a monopóliumot büntetik, hanem az azzal való visszaélést és elég rég rájuk fért volna már.
    (nem az a baj, ha a te terméked a legjobb és mindenki azt használja, hanem az, ha állandóan rettegsz attól, hogy valaki jobbat csinál és ezért a piaci versenytől eltérő módon fojtod meg a konkurenciát.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.08.09. 06:59:00
  • FICEK9
    #3
    Ilyen az amikor a kapitalizmus ördögi köre bezárul és a saját farkába harap a kígyó: találj ki valami jót, csináld meg jól, legyél jobb a többinél, vidd sikerre az ötleted, te leszel a legjobb. De ne legyél a legjobb, mert akkor a többi nem tudja azt végigcsinálni amit te (kitalál, megcsinál, jobb lesz, sikeres, legjobb). De akkor miért akarjon valaki elindulni ezután egy jó ötlettel, ha ez lesz a vége? Csak az "egészséges verseny" kedvéért? A cél így csapdává válik, nem nyereménnyé. (persze ha nem manipulált a "verseny" ;))
    Nem csípem sokmindenben a googlet és csak kényszerből használok sokmindent tőlük, de csak azt ami tényleg jó, amire van alternatíva azt kiváltom, de csak ha jobb, vagy közel olyan jó legalább. (Sajnos) az ő keresőjük jelenleg számomra a legjobb (mégha az EU el is kezdte szétcseszni (maps)), pedig annó végigmentem az elődökön (yahoo, altavista, asztala vizsla, stb...) és amíg jók voltak addig azokat használtam. De valamiért lemaradtak. Tessék jobbat csinálni, mint ahogy a google is jobbat csinált az elődöknél, nem a googlit cseszegetni és mesterségesen beleavatkozni, mert ez így nem verseny, ha a tunyákat segítséggel toljuk a legjobb elé! Én amúgy szívesen váltanék, ha volna olyan.
  • Sequoyah
    #2
    Vissza a kozepkorba, az ipari forradalom az ordog talalmanya!
  • banjozsef #1
    Hát igen, ez az egyik legmegoldhatatlanabb ügy, ami nyilvánvalóan jogi ügy is. Ez azzal kezdődött, amikor valamikor valakik bevezették a jogi személyt alkotmányos szinten, ami ugye egy nem létező személy ( de mégis van
    pofájuk így hívni ), de a hatalom így legalább valamennyire tudja kezelni az egyes - hatalomra törő - embercsoportok igényeit. Ebben a pillanatban volt vége az embernek, persze csak átmenetileg. Nyilvánvaló a verseny az ördög találmánya ( és persze nem csak azért, mert Isten egyformán szeret mindenkit ) - főleg így, hogy általában egy ember versenyzik több 10 ezer emberrel a legtöbb esetben - , de ez van. Persze ez azért arról is szól, hogy éppen kinek akarunk vagy akarsz segíteni, kinek áll érdekünkbe segíteni, meg persze, hogy te mit szeretnél. Ez valószínűleg a Jézushoz köthető szint, vagyis a "Mindent megvizsgáljatok és a jót tartsátok meg!". kb.