11
  • barret
    #11
    Remélem jó sokat eladtak belőle,a busás haszon bezsebelésével.Nekem 2 kitartott a teljes szezon alatt,rajtam nem sokat szakítottak...
  • ZenMillitia
    #10
    Senkit sem ved a papirmaszk, egyszeruen egy jo PR eszkoz volt, amit a hiszekeny emberek benyeltek. Nincs ezzel baj, nem lehet mindenki Einstein. Csak en. Najo nem. De azert birka sem vagyok, mint azok akik tok egeszsegesen rettegtek.
  • ZenMillitia
    #9
    Semmit sem fog fel, ha felette kimegy. Akkor csokken a darabszam ha normalisan zar. Minden mas csak kepzelodes.
  • Green Ironnose
    #8
    Amióta publikációs kényszer van, azóta a tudomány is bajban van.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #7
    >A papirmaszk nem a viselojet vedi, hanem a mar fertozott szemely kornyezeti terheleset csokkenti

    Ez nem igaz, mert a viselőt is jelentősen védi, bár az tény, hogy kifelé köhögés esetén hatékonyabb.
  • kvp
    #6
    "mikozben a valoban serulekenyek (kronikus betegek, immungyengek) egy szanalmasan semmire sem jo papirmaszkban rohangaltak, ami teljesen nyitva volt felulrol, etc)"

    A papirmaszk nem a viselojet vedi, hanem a mar fertozott szemely kornyezeti terheleset csokkenti, tehat valamennyire csokkenti a tobbiek megfertozodesenek eselyet. Nem azert hordtak az emberek, hogy ne betegedjenek meg, hanem ha ok ugyan meg is halnak, legalabb ne vigyenek magukkal annyira sok embert. Ezt persze a legtobb ember nem tudja a mai napig es azt sem, hogyan lehetett volna hatekonyan vedekezni, mert tortenelmi okokbol a magyarok soha nem akarjak betartani a szabalyokat.
  • NEXUS6
    #5
    Richard Matthew Stallman a szabad szoftver mozgalom egyik apostola és követői felfogásában a szoftver eleve nem birtokolt és védett tulajdon. Ha jól emléxem ő fejtegette azt, hogy a programozók társadalma és a tudósok, kutatók közössége, a tudomány sem a klasszikus hiánygazdaságra alapuló gazdasági modell alapján építkezik. Sőt valójában a társadalom is egyre kevésbé, lásd általános alapjövedelem koncepciója.

    Ebből a nézőpontból a tudós és a programozó, vagy akár az egyszeri állampolgár tevékenységének elsődleges haszna nem pénzben, hanem a közösségi, társadalmi elismertségben mérhető. Hasonlóan az olyan ajándékozó kultúrákhoz, amelyek egyfajta paradicsomi állapotban, a természet adta egzisztenciális biztonságban léteznek.

    Csakhát jönnek azok a szemét anyagiak, amelyek megrontják az embert. Ha egy programon, a birtokolt jogok által milliárdokat lehet keresni, vagy egy kutató, ha nem is nagyon gazdag, de az általa felügyelt, állam, vagy gazdasági szereplők által finanszírozott projektje marha nagy források fölött rendelkezik, akkor bizony jön a versenyhelyzet és a másik, és az általa képviselt eszmék, tudományos kutatások és tudományos eredmények ellehetetlenítése, akármilyen eszközzel.

    Ez van. És amíg a politika és a gazdaság nem különül el a kutatástól, vagy bizonyos kulcs szoftverek, informatikai képességek (fő közösségi oldalak, legelterjedtebb OS, szabadalmak) birtoklásától, ez így is marad.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #4
    >egy szanalmasan semmire sem jo papirmaszkban rohangaltak, ami teljesen nyitva volt felulrol, etc)

    Azért ez eléggé sarkított. Minél kevesebb vírust jut a szervezetedbe, annál kisebb a fertőzés veszélye. Nyilván az jobb lenne, ha semennyi sem jutna, mert olyan maszk lenne rajtad, de igenis hatásos a legszarabb maszk/sál is.

    Parlagfűre allergiás vagyok, szezonban felvettem az olcsó papírmaszkot és ég és föld volt a differencia.
  • Supra-III
    #3
    + valahol pont az lenne az igazi ellenőrzés, ha más módszerekkel is igazolni sikerül ugyanazt. Ha a kódban van valami hiba, az nem fog kiderülni attól hogy más is lefuttatja. Igaz, a kód publikálása lehetőséget ad a hibakeresésre...
  • ZenMillitia
    #2
    Vannak ennel nagyobb problemak. pl az,hogy a profit van az elso 10 helyen es a rovid tavu erdek, es nem valoban fontos dolgok. akkor a SOTEn nem tanitananak altudomanyos, elavult sz.rokat, nem lenne ennyi hulye dietetikus stb. na ez itt a problema. hogy pl a husipar es a tejipar, meg a junkfood gyartok zsebeben van a legtobb dietetikai kar. es dietetikus. eleg csak megnezni az MDOSZ vezetoit. multiknal dolgoznak. hiteltelen es szanalmas. oke, ertemen,hogy Magyarorszagon van a legtobb beteg ember, 3.ok vagyunk a halalozasban, nyilvan szarok az egyetemek is, de akkoris ezek a valodi bajok. es akkor a gyogyszerlobbirol ne is beszeljunk. (lasd altudomanyos laposfoldes covid hiszti,hogy egeszseges emberekbe is bele akartak tolni, mikozben a valoban serulekenyek (kronikus betegek, immungyengek) egy szanalmasan semmire sem jo papirmaszkban rohangaltak, ami teljesen nyitva volt felulrol, etc)
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2024.08.04. 23:38:00
  • kvp
    #1
    Eleg egyszeruen megoldhato lenne a problema, egy cikk befogadasahoz a kod publikalasat is kotelezove kellene tenni. A jelenlegi helyzet kb. ugyanolyan mint amikor valaki ugy ir valamirol, hogy a forrasadatokat nem teszi kozze. Persze ez utobbi is eleg gyakoriva valt, jellemzoen a tarsadalmi, szociologiai, pszihologiai teruleteken.