3
  • kvp
    #3
    "Szal, ideje elővenni Asimovot, meg a robotika törvényeit."

    Asimov maga ad peldakat arra, hogy miert nem mukodnek a torvenyei. Az MI-vel tovabbra is az a gond, hogy ha lesz ontudata, akkor nem fog rank hallgatni, ha meg nem lesz, akkor nem tudja a bonyolultabb feladatokat megoldatni. A vilagot vezeto nagytokesek persze az emberiseg utani idok lehetoseget latjak benne, amikor mar ovek (es a kivalasztott szolgaike) a teljes vilag. Arra nem gondolnak, hogy egy ilyen vilag szinte biztosan nelkuluk valosul meg (mivel egy MI szamara nem hasznosak semmilyen modon), csak a kerdes hogy meglesz-e meg az emberiseg.
  • NEXUS6
    #2
    Azért szerintem csak óvatosan bánjunk ezzel a fejlett AI-val. Érdekes dolgokat fog ám kitalálni, lásd, amikor a katonai feladat végrehajtása során úgy hárított el minden létező akadályt, hogy többek között kiiktatta a saját parancsnokság kommunikációs csatornáit is, amivel leállíthatnák, gyak akadályoznák a parancs teljesítését.
    Könnyen juthat arra belátásra, hogy azon problémák okai, aminek megoldását várjuk tőle, mi magunk vagyunk. ;)

    Szal, ideje elővenni Asimovot, meg a robotika törvényeit.
  • kvp
    #1
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20240728/hatalmas-leepitest-jelentett-be-a-magyarorszagon-is-erdekelt-nemet-autoipari-beszallito-701019

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Negyedik_ipari_forradalom