5
  • manypet
    #5
    "Varhatoan az, hogy a mozgasi problemakkal kuzdoknek segitsen csak a gazdagok szamara lesz elerheto, legalabbis addig amig a hasznalt katonai vagy ipari rendszerek tomegesen meg nem jelennek a piacon."

    Ez a legtöbb dologban így volt mindig is. A fejlesztések költségeit az átlagember nem tudja megfizetni. Amikor az autó megjelent, akkor is a gazdagok tudták csak megvenni, meg persze az ipar, illetve a hadsereg. Most meg van szinte mindenkinek autója, ráadásul sokkal jobbak és biztonságosabbak, mint akár 50 éve a legjobb kocsik. A gazdagok, cégek és a hadsereg fizetik ki azokat a fejlesztéseket, amik lehetővé teszik később az átlagember számára történő gyártást. Sőt, mivel a fejlesztések mára igencsak felgyorsultak, nem kell már 100 év hozzá, elég lesz 10-20 év is, hogy eljusson mindenkihez. Szóval nem kell aggódni, csak idő kérdése és hamarosan lehet majd ilyen cucca bárkinek.
  • nlght
    #4
    Valahol olvastam amikor régen szar volt a térdem, hogy ez ideiglenes megoldás lehet csak. Sajnos a szervezet regeneráló képessége attól is függ, hogy milyen hatások érik. Ezért izmosodnak és fejlődnek a sportolók is az edzések után, mert a szervezet érzékeli, hogy ide több kell és szép lassan fejlődik a fizikai teljesítmény idővel. Na most ha 30 kg terhelést leveszel a térdeidről és a többi ízületedről, csontjaidról, izmaidról, ínszalagokról, akkor rövid- és középtávon fellélegzik tőle az ember, de hosszútávon kontraproduktív lesz a hatása, mert nem úgy regenerálódnak a szöveteid, mint normál terhelés mellett.
  • Elef
    #3
    Nem újdonság, Kínai hadseregben márt használják.
    Ugyanakkora jelentőseg van mint az eBike-nak, ha sportolni és edzeni akarsz akkor az ilyen rásegítő eszközökkel nem fog sikerülni sem az edzettség növelése sem a fogyás.
  • NEXUS6
    #2
    Azért kíváncsi vagyok mekkorákat hasal majd benne emberünk, egy csúszós saras, laza köves hegyi túrán!? ;)
  • kvp
    #1
    Ez akkor lesz igazan hasznos ha sokkal nagyobb teljesitmenye lesz es sokkal tovabb birja mint a jelenlegi megoldas. Persze akkor is inkabb katonai vagy ipari felhasznalasra lesz gazdasagos. Varhatoan az, hogy a mozgasi problemakkal kuzdoknek segitsen csak a gazdagok szamara lesz elerheto, legalabbis addig amig a hasznalt katonai vagy ipari rendszerek tomegesen meg nem jelennek a piacon. Marmint ha akkor meg lesz ugynevezett piac.