4
  • kvp
    A legkori szendioxid csokkentheto legkor regeneralo, azaz szen kivono allomasokkal, de ezeket csak akkor eri meg telepiteni ha mar minden ember co2 forrast megszuntettunk. A nagy kozponti reaktorok jol vedhetoek es ha biztonsagosat akarnak akkor candu rendszer kellene. Az ugyanis dusitatlan urannal megy.
  • NEXUS6
    Nos, szerintem az amcsik megint nem a lényeggel foglalkoznak. Az oroszok világpiaci részesedése erőmű építésben a nemzetközi piacon 76%, a dúsításban meg kb 38%. Építetek uszályra kis, mobil nukleáris platformokat, stb.
    Szal az egy kérdés, hogy ezekkel a kisebb, olcsó erőművekkel amcsiföldön terrorista csoportok nem tudnak/akarnak bombát csinálni. OK. Csak éppen a világot a russzkik olyan technológiával árasztják el, amely segítségével más országokban ezt potenciálisan lehetővé teszik.

Miután, majd erre az aspektusra is ráébrednek lehet a problémát nagyon "sikeresen" erőből kezelni, meg lehet mondjuk tárgyalni, régimódi egyezményeket, ellenőrző szervezeteket összehozni.
  • kjhun
    Inkább arra, hogy: Mi lenne most az éghajlattal, ha ős/közép-kori szinten lennénk jelenleg is? Kizárva, az emberi faktort, a képletből. Vajon, van ilyen lemodellezett klímamodell? Vagy haláli mindegy mi is történt volna, az elmúlt évezred(ek)ben és milyen mértékben avatkoztunk be, az éghajlatba, ugyanilyen lenne ekkor is és várható-e további melegedés vagy inkább egy hirtelen jött jégkorszak jön?
  • RJoco
    Az éghajlat így is, úgy is megváltozik. Ez ellen nem tudnak mit tenni. A sok környezetvédelmis maszlag elsősorban az emberek hülyítésére és lehúzására jó.

Én inkább olyan független tanulmányra lennék kíváncsi, ami megmutatja, hogy mennyire és hogyan befolyásolja a szélerőmű és napelempark időjárásunkat. Szerintem ezzel is vannak gondok, melyek talán súlyosabban is érintenek minket, mint gondolnánk.