6
  • manypet
    #6
    Nos, ez lenne éppen a szülő felelőssége. Hogy a gyereke ebben a környezetben is megfelelően szocializálódjon. Meg hogy vele töltsön az időt, ne a mobillal. És így tovább.
  • end3
    #5
    Hiába a szülő felelőssége, ha a fiatal a szocializációs időszaka alatt, a digitálisan azonosítható világban, - ebbe beletartoznak a hasonló formában szocializálódó, közösségi és valós, - pl iskolai, - térben létező barátok is, - tölti az idejének 80 %-át, a szülőkkel még a többi 20 százalékot sem. Az értékrend romboló hatás mindenkit elér és valamilyen formában torzít is a személyiségeken.

    (Ha másként nem, a liberálisan meghirdetett tolerancia jegyében, elfogadja mások devianciáját, holott a szocializálódás forrásaiként működő közösségek visszajelzése az, ami még időben alakíthatna azok hibás viselkedésén.

    - De, ma már a gender és az elfogadás jegyében, meg sem szabad kérdőjelezni a fiatal egyének látogatott közösségeikben, ha valami rosszat, pl. erkölcstelenséget vagy feltűnésmániás, külsőséget túlhangsúlyozó, vagy a valóságot elkerülő viselkedést, gondolkodást tapasztalnának.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2024.07.04. 11:32:15
  • NEXUS6
    #4
    Hát, ez meg a szülő felelőssége, hogy ilyen körülmények között is ki tudjon alakítani a csemetében egy olyan értékszemléletet, ahol az alábbiak érvényesülnek.
  • Cat #3
    Ez marhajól hangzik, de manapság már szinte az egész élet virtuálisan zajlik, kezdve az oktatással, a munkán át a szórakozásig. Nehéz egy mai fiatalnak nem komolyan vennie egy netes beszólást akkor, ha egyébként a napja többi részében ott költi el a pénzét és az ott vásárolt dolgok miatt érzi jól magát.
  • NEXUS6
    #2
    Nem lenne annyi feszültség a világban, ha a magánemberek a magánéletük megőrzése érdekében a virtuális dolgokat valóban virtuálisnak is kezelnék.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2024.07.03. 13:44:28
  • manypet
    #1
    "A tinilányok kétszámjegyű százalékát érte már szexuális erőszak"

    Ha jól sejtem, ebbe belevették azt is, ha csúnyán nézett rá valaki, avagy ha egy neki nem tetsző hímnemű füttyenteni mert az utcán.