13
 • t_robert
  #13
  Azért már a wow se a régi. Emlékszem mikor elöször elkezdtem játszani még valamikor 2010 elött talán. Még új videókártyát is kellett vennem a játékhoz, mert nagy tömegy csaták alatt már igen csak lassú volt aa grafika, mikor két 40 fős csapat esett egymásnak és nem volt képes kezelni már csak 12-15 FPS mellet a tömeg jeleneteket. :9 Na akkoriban mikor kezdtem még hemzsegett a pálya az új játékosoktól. A humánok úgy a főváros melletti védett fölgyben tették első botladozó lépéseiket. Amikor én kezdtem akkoriban még 40-50 új játékos rohangált az apátság melletti völgyben megtéve első lépéseiket és teljesítve a küldetésket. Aztán pár éve arra néztem csúcs időben. A völgy tök üres volt sehol egy kezdő játékos. ott élltak a farkasok és más célok arra várva hátha arra jár valaki é lemészárolja öket. Szinte ott könyörögtek hogy valaki végezzen már velük. de senki nem volt megszánni őket, mert nem voltak új induló játékosok. azóta eltelt 2-3 év és még rosszabb lehet a helyzet.
 • t_robert
  #12
  Na igen a mai élet sokkal pörgösebb, mint régebben volt. Senkinek nincsenek órái arra, hogy elszötymörögjön valaminek a megszerzésével. Legyen fiatal vagy idős. Amúgy meg szerintem talán pont az idősebbeknek van türelme az ilyesmihez, mert a fiatalok jóval pörgősebbek és türelmetlenebbek. Én például idősebb vagyok. Maradjunk annyiban, hogy ott álltam Noé mellet a bárka kormányánál. :) Például a túl pörgös és túl gyors káoszos játékokat nem szeretem. Legyen mondjuk valami FPS lövöldözös játék, ami pörög, mint a fenje és egy perc alatt 5-ször lelőnek 17 irányból azt se látva, hogy honnan lőnek ki. Persze lesz olyan, akit én lövök le de agy 3-szor gyakrabban lőnek ki, mint én másokat. Ezért FPS-ben is olyan játékot és pályát keresek, ahol megfontoltabban kell viselkedni mondjuk okosan becserkészni valakit nem pedig kapásból összevissza lövöldözni leginkább agyatlanul . Az öreg kutya már nem tanul új trükköket... :)
 • bdzsana
  #11
  Az öregeknek már nincs annyi idejük, a fiatalok meg türelmetlenek mert egy sokkal gyorsabb világban nőttek fel, ahol mindent azonnal megkapsz.
 • starfun
  #10
  Ez pont így van .Anno még a Diablo hellfiret grindeltük.A diablo 4 et megvettem,de már unalmas vele játszani.Játszottam vele talán 2x1órát. A repatatív grindelés a valós élet pénz hajkurászása.A jobb loot manapság egy jobb autó,vagy egy “all inclusive repülős út a családdal”. Relaxálni a saját edző termemben,utánna egy lazulós szaunázás . Nem pedig a dió 4ben valami szett item hajkurászása.Játszani szeret ez a generáció ,de ha összefutok a régi gamer haverokkal csak legyintenek.Nincs idő,és nincs arra érdemes game. Inkább retrózok egy Heroes 3-4 el .Mint a diablo 4 et indítsam el.
 • CommieSlayer
  #9
  You will never be a woman!
 • avman
  #8
  ne igyál annyi szellemi kannást a gyógyszidra, incelke.
 • grobs
  #7
  A d2 rajongók 99%-a soha nem szerzett teljes gear-t a legjobb darabokból. A ~100 óra azzal ment el, hogy _játszottunk_. Nem farmolással. Ha esett valami jó, akkor szuper, de 99% tehenészett párat, és a pályákon kiegészítette a cuccait. Aztán örült, hogy végigment.
  Volt aki nekiment még 100x, vagy 10 ezerszer, de ez a játékosok töredéke volt, és még ezek nagyrésze is a multi miatt tette. Majdnem mindegy volt mi esett.

  Most viszont nincs kedvük 100 órányi játékot keszíteni, ezért azt mondják, hogy a grindelésből van elege van a játékosoknak. A repetitív szarból elege is van. Ahogy d2-ben sem a dzsungel volt a játékosok kedvence. De volt sok más benne, és nem a grinddel töltöttük az időt.
  Nomeg ma már nem nagy szám a multi. Mindenben van ... sőt csak az van. Ha valami nem öregedett jól, akkor az a diablo multi.
 • ZenMillitia
  #6
  nagyon is szeretik a diablot. foleg a season 4 most kiraly, elon musk is tolja, jo kikapcsolodas szakado esoben
 • CommieSlayer
  #5
  Mindig kiadnak valami woke lélektelen trágyát, aztán megállapítják, hogy valami tök más a probléma.
  Az emberek már nem szeretik a diablot, az emberek már nem szeretik a star wars-t, az emberek már nem szeretik a star trek-et, az emberek már nem szeretik a képregény filmeket, stb. Aztán mennek és tönkre teszik a következő frachize-t.
 • Vanek úr
  #4
  Szerintem viszont egy dolgot nem vesznek számításba: méghozzá, hogy változott a világ. Nem csak a régi rajongók lettek öregebbek és családosak, hanem mostanában már dömping van 1-1 adott stílusú játékból is. Ezért ha megunsz valamit, akkor tudsz váltani, nem úgy, mint régen, amikor volt a Dió, és szinte semmi más - így nem tudtál mással játszani (ha ezt a stílust szeretted), és maradtál a 'megszokott' játékod mellett, amiből megpróbáltál kihozni mindent. Ráadásul manapság az élet is felgyorsult, amihez a fiatalok is csatlakoztak, így nekik a hosszú, egy játékkal játszás csak akkor működik, ha az folyamatosan újat és újat tud mutatni (különben megunják, és ahogy feljebb említettem, jöhet a következő hasonló játék). Egy folyamatos grind-olás ugyanabban a világban, térképen, ... már ezért sem menő (mondom ezt úgy, hogy a WoW még mindig hatalmas táborral rendelkezik, de ott legalább van újdonság, mert jönnek újabb és újabb kiegészítők - igaz, már azért ott is látszik a lemorzsolódás, hiszen a kiegészítők 'lecsengése' után már ott is pangás van, illetve már hatalmas mennyiségű az abbahagyók létszáma is).
  Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2024.06.16. 10:48:08
 • kvp
  #3
  A rajongok nagyreszenek lett elete azota es mar nem tini. Ez egyben azt is jelenti, hogy a rajongotaborukbol egyre kevesebben egyre kevesebbet jatszanak barmilyen jatekkal. Viszont van penzuk, tehat a ceg probalkozhat a pay to progress strategiaval. Ebbol van a szerencsejatek alapu, azaz a loot box-os es a pay to win amikor az aruhazbol, bankkartyaval veszik meg a kinezett felszerelest. A harmadik lehetoseg csinalni egy rovidebb, de elvezetes jatekot, folyamatosan bovitve a veget, hogy mindig erdemes legyen vele jatszani. Ez utobbi kerul a legtobbe a cegnek es hozza a legkisebb hasznot, viszont minden mas opcio csak a penzrol tud szolni.

  ps: En anno csak vegigjatszottam parszor a ket elso jatek tortenetet, szoloban es lan party-ban is, tobb eltero karakterrel. Nekem a tobbjatekosos, tortenet nelkuli mod nem igazan volt akkor sem erdekes.
 • Ender Wiggin #2
  Mondjuk 98-ban az első résszel is elment vagy 100 óra, mert próbáltam minél jobb páncélt találni...
 • ZenMillitia
  #1
  Nagyon helyes. nem fenntarthato 500 orat farmolni amikor van jobb dolgod is