5
 • nirriti
  #5
  Nyugi eljön majd az a nap amikor Elon végre Elizabeth Holmes és Trevor Milton nyomdokain járva csődbe megy és elítélik a részvényesek megvezetése miatt, de attól még az ocsó kínai aksik meg kocsik ugyanolyan gányak maradnak mint most.
 • Sequoyah
  #4
  Ki fonodik ossze kivel pontosan?

  Ez nagyon ellentetes azzal amit az amerikai kormany akart. Azert kapott tamogatast a Testla (nem a Tesla, hanem az amerikai EV gyartok ugy altalaban, de nyilvan a Tesla ennek komoly resze), hogy az amerikai gyartast tamogassa, es amerikai munkahelyek jojjenek letre, nem azert hogy zsebre tegye mindet, es meg tobbet.
 • banjozsef #3
  ... de nyilvánvalóan az amerikai kormány és az EU megoldotta átmenetileg a Tesla problémáját a kínai elektromos autókra kivetett büntető vámmal és nem mellékesen elrendezték átmentileg a magyar akkugyártás és elektromos autóipar sorsát is. Csak nem valami összefonódásról van szó? Lehet, hogy pár pénzügyi alap ( ugye, akiknek már szinte semmi közük nincsen a kormányokhoz [ a népről nem is beszélve ] a finanszírozáson vagy nem finanszírozáson kívül ) igyekszik visszaszerezni az ide vagy oda elszórt ( általában pár ember zsebébe juttatott vagy ha véletlenül is, de valahogy mégis ott landolt ) pénzek egy részét, mégiscsak a majdani és reménybeli nyugdíjasok megtakarításairól, biztosításairól és a részvényesek pénzéről van szó.
 • nirriti
  #2
  Ha jól nézem az egész cég összesen bő 2-3 év alatt talán képes kitermelni azt a pénzt amit megszavaztatott magának.
  Szóval gyakorlatilag elvisz minden nyereséget a vezér.
  De mivel vizsgálatok tömkelege folyik a Tesla ellen mer a bölcs vezér ígért csomó dolgot amit ott és akkor már le tudtak gyártani állítása szerint, de sok évvel később még mindíg nem értékesítenek és képtelenek a közeljövőben piacra dobni (szóval kamuzott) és emiatt ugye a részvények árfolyama az egekbe szökött így könnyen megeshet, hogy a részvények árfolyama padlót foghat ami már egy ideje így is lejtmenteben van és még közel sem ért véget.
  Hazudoznak a cybertruck eladásokról meg a képességei sem stimmelnek, a kamionnal is beförödtek, a robottaxik sehol sincsenek, új roadster sehol, ocsó új kocsi mégse lesz mer konkurencia.... stb....

  https://www.statista.com/statistics/272130/net-loss-of-tesla/
  Utoljára szerkesztette: nirriti, 2024.06.16. 22:35:01
 • Sequoyah
  #1
  Meg jo hogy nincs Tesla reszvenyem, kulonben erosen duhitene, hogy a tobbi reszvenyes szorja az en penzemet... Igy csak vicces hogy a hulyek onkent adakoznak a sajat penzukbol a vilag egyik leggazdagabb emberenek.