3
  • grobs
    #3
    Egyrészt teljesen kimaradt ozymandias szigete, az eltűnt tudósokkal. Csak a "leszámolásra" került elő. Másrészt pont a lényegen változtatott nagyot. Az idegen támadás egy reális út a világ összefogásához. Egy láthatatlan, meghatározhatatlan fenyegetés. Ezért tökéletes.
    Mr. Manhattan "besározása" viszont pont ellenkező, mivel amerikai. Ahogy realizálja a világ, hogy már nincs a földön rögtön egymásnak ugranak. Mivel nincs a földön, ez elég gyorsan bekövetkezik.
    A képregény zsenialitása, hogy minden egyes képkocka apró részletei, sőt a képkockák keret elrendezése is jelentéssel bír. Pont ezt herélte ki Snyder azzal, hogy csak a fő látványra koncentrálta a filmet. A karakter színészek és a kisztümök egyébként tényleg zseniálisak.

    Snyder féle film egyetlen pozitívüma a tales of the black freighter rajzfilmként.
  • Ender Wiggin #2
    Ezzel nem értek egyet. A film szinte kockáról kockára adaptálta a képregényt (a hosszabb változat még a kalózképregényt is magába foglalja, amit a kissrác olvas), amit lehetett kihozott belőle és tökéletesen választották a színészeket is. A kompromisszumok, amikre szükség volt, nem rontották el az élvezeti értéket. Mondom ezt úgy, hogy az 500 oldalas könyvverzió az egyik kedvenc olvasmányom. Snyder két zseniális adaptációt készített, soha, senki más még csak a közelében se került annak, hogy bármilyen képregényt a forrásmunkához lehető leghűebben adaptáljon.

    Ami viszont egy tisztelet néküli szégyenkategória, az az HBO sorozata...
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2024.06.15. 09:53:04
  • grobs
    #1
    Vannak képregények amiket nem lehet adaptálni. A filmnek még a történetet sem sikerült. Nem értem minek erőlködnek amikor annyi más megfilmesíthető képregény lenne.