36
  • Vanek úr
    #36
    Így kívülről, mindent átolvasva (és egy hónappal az egész után) számomra a beszélgetésetek arról szól, hogy a te elméleted ütközteted a többiek gyakolatával (és a világ valóságával).
    <<< Egy érdekes mondás ide (elgondolkodtatásnak): Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nincs különbség. Na, de gyakorlatban?! >>>
    Vagyis az elméleted nem működik, és nem is fog működni soha. Az emberek nem ilyenek. És "egy fecske nem csinál nyarat", ahogy a többiek is említették sok apró gondolat mellett (pl. a törvényeket felemlegetve).
    Illetve vannak 'jól nevelt' emberek, akik ugyanúgy a 'rossz' oldalra fognak állni, mert olyan helyzetbe, olyan közösségbe, .... kerülnek, amikor választani csak rossz és rosszabb között lehet (nincs 'jó' út). Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor csak annyinak kellene feltűnnie, hogy nem mi megyünk szembe az autópályán, hanem csak te. De ha ez sem segít, akkor felesleges reagálnod. Nem követem a témát, és nem fogok már reagálni sem; csak megpróbáltam normális hangnemben felhívni a figyelmedet a tévedésedre. Ha sikerült, akkor jó, ha nem, akkor meg így jártunk.
  • CommieSlayer
    #35
    "te vagy az"
    Ja hogy te még óvodás vagy.
  • M2 #34
    bdszana akivel összekeversz.
    Én csak annyit jeleztem, hogy hülye vagy.

    Aki nagyon szar lesz a nevelésben, az meg teljesen biztos, hogy te leszel. Olyan elcseszett gyerekeid lesznek, akik majd mindent titokban fognak csinálni a hátad mögött. Folyamatos hazugság lesz az életük. Grat!
  • CommieSlayer
    #33
    Látod ez a baj az önteltséggel. Okosnak hiszed magad, de azt se érted amit magyarul írok neked. Te akarsz törvényt hozni az én gyerekemre és mindenki más gyerekére. Te vagy sikertelen a gyereknevelésben és mégis te akarod megmondani másoknak hogy mit tehet meg a gyerekük és mit nem. Kismillió ember nem hisz a te narratívádban és a rossz ötleteidben. Erre írtam, te csak szekáld a te gyerekedet, az enyémet meg hagyd békén! Én jól megvagyok a fasiszta törvényeid nélkül.
  • M2 #32
    Nem a szülő szekálja, te magasságos úristen! A közösségben a többi gyerek. Ha osztrák vagy, aki egy föld alatti bunkerben tartja a családját, akkor persze érthető a világlátásod.
  • CommieSlayer
    #31
    Erre pedig már válaszoltam. Ismételgethetitek ezt, de sem nem praktikus sem nem morális, hogy a sérült világlátásodat erőszakkal rákényszeríted a teljes társadalomra, hogy ne csak te szenvedj, hanem mindenki más. Te szekáld a te gyerekedet, az enyémet meg hagyd békén!
  • M2 #30
    Csak annyit kellett volna felfognod, hogy egy társadalomban senki nem burokban él. De még ez sem sikerült, pedig elég részletesen és szájbarágósan leírta. Ez nem az én problémám, hanem a tied.
  • CommieSlayer
    #29
    Ide jössz hőbőrőgni, azt persze nem írod le mi a problémád, aztán közlöd, hogy nincs időd erre. Zseniális!
  • M2 #28
    Igazad van, nincs időm hülyékre és idiótákra.
    (majd ezt is kopizd ide vissza szépen a sok eszeddel)
    Utoljára szerkesztette: M2, 2024.06.16. 23:05:00
  • CommieSlayer
    #27
    Már bocsánat, de itt pont te vagy az, aki egy szót sem volt képes felfogni abból, amit előtted leírtak.
  • M2 #26
    Már bocsánat, de itt pont te vagy az, aki egy szót sem volt képes felfogni abból, amit előtted leírtak.
  • kjhun
    #25
    Az intelligencia, az nem egyenlő, a bölcsességgel...
  • CommieSlayer
    #24
    A magas IQ az önmagában kevés. Az ösztönzőknek sokkal nagyobb a súlya. Azok a jó döntéshozó szervek ahol a döntéshozó érdeke egybeesik, az irányított szervek érdekével. A mostani politikai rendszerek a harácsolást, lopást, csalást ösztönzik.
  • ZenMillitia
    #23
    es akkor se a fidesz, se a KDNP se a magyar se a zaj, se vago es semelyik masik nem lehetne politikus. sot a politikusok sem babok lennenek. milliardosok sem lehetnenek mert olyan torvenyek jonnenek letre.
    haboru sem lenne, vagy ehezes. tulnepesedes is megallna.
    alkoholt sem lehetne kapni boltban. vagy carcinogen nitrites szalonnat.
    de sajnos nem 140es az atlag IQ a donteshozok eseten.
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2024.06.15. 13:20:04
  • ZenMillitia
    #22
    azt kene betiltani,hogy 135os IQ alatt szavazhassanak, vagy politikusok legyenek, etc.
  • ZenMillitia
    #21
    mikozben az edesapjukat a halalba kuldene. es oket is 18 evesen. sot az egesz vilagot akar, csak ugy, presztizsbol. szanalmas !diota.
  • CommieSlayer
    #20
    Valódi liberalizmus az kb 100 éve létezett. A modern liberalizmus az csak a látszatról szól. Ez ilyen "hogyan tűnjek jófejnek miközben elveszem a pénzedet és rád kényszerítek 100 dolgot, amit nem akarsz" ideológia. Ezek szocialisták, akik szabadságelvűnek hívják magukat.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.06.15. 11:15:12
  • csicso82
    #19
    Ezt jogilag szerintem lehetetlen szabályozni, ismerek olyan 14 év alattit aki ugye a Facebook-on is fenn van de persze más születési dátummal, hogy a rendszer engedje regisztrálni.
    Mondjuk logikájuk az nincs, bár tény, hogy nem tudom a Facebook milyen évszámokat enged, de pl. ha én 2012.01.01-jén születtem volna akkor hogy tudjak regelni nem azt írnám be a Facebook-on pl. hogy 2012.04.03 (tehát sokszor valami random dátum, hanem kreatívan: 1912.01.01. persze ez is vicces de legalább valahogy jobban néz ki.
  • csicso82
    #18
    A baloldali sem jó jelző mert rájuk inkább a "liberális" fogalmat szokták alkalmazni. Megjegyzem Orbánéknál "szocibb" vagy urambocsá komcsibb programja "elméleti" szinten nem nagyon van. Az más kérdés, hogy a gyakorlati megvalósítása már rávilágít, hogy álságos.
  • Dodo55
    #17
    A mi korosztályunk 10-12 éves kora körül úgy szabadult rá az internetre, hogy akkor még semmi sem volt szabályozva. Se a fizikai világ szintjén, se a virtuális térben. Egyetlen szabály volt csupán, amit mi magunknak alkottunk: személyes adatnak, teljes valódi neveknek, felismerhető arcképeknek az interneten nincs keresnivalója. Ez egyfajta természetes védekezőreflexként kialakult még bennünk, mert éreztük, hogy egy végtelen szabad térbe lépünk, ahol csak a "természet" lehet az úr afelett, ami oda egyszer bekerül. Aztán jöttek a közösségi oldalak és rászoktatták a társadalom nálunk az interneten kevésbé tapasztalt generációt egy olyan veszélyes mentalitásra, hogy az interneten úgy érezzék, mintha csak otthon lennének.

    Elsőre ijesztő, de jobban belegondolva valahol viszont megmosolyogtató látni, hogy gyakorlatilag most jönnek a mai gyerekek és elözönlve ezt a varázslatos dimenziót feladják rendesen a leckét a szüleiknek, akik annak idején a közösségi média mindent bekebelező szörnyetegét hagyták kiteljesedni és rátelepedni a szabad internetre.

    #14: Nem szabályokból kell feleslegesen sok és ésszerűtlenül szigorúak, hanem a legfontosabbak megszegésének kell, hogy következetes, kellő visszatartó erővel bíró következményei legyenek. Mondhatni "quality over quantity".
  • CommieSlayer
    #16
    "A társadomban élni olyan mint a forgalomban közlekedni.
    Attól hogy te jól csinálsz mindent beléd jöhet egy barom részegen amibe lebénulsz."
    Igen és azt kell büntetni, aki kárt csinál, nem mindenkit.

    "Ezért kellenek a szabályok."
    Egyrészt a törvény meg a szabály nem ugyanaz. Másrészt nem minden szabály automatikusan jó. Vannak jó szabályok, amik segítik az együttműködést, és vannak rossz szabályok, amik nehezítik az együttműködést.
    Pl az élni és élni hagyni egy jó szabály. Az internet betiltása vadidegenek számára akik tök máshogy élnek, mint te egy ostoba és öncélú szabály.
  • CommieSlayer
    #15
    "Miért mosol össze dolgokat? A dragon ballt 1-2 hülye miatt akarják betiltani. Itt meg kimutatható társadalmi károkat okoz, kurvára nem ugyanaz a kettő."
    Elvi problémára próbáltam rámutatni, de úgy tűnik nem sikerült.

    "Egyszerűen nem tudom hogy nem lehet felfogni, hogy..."
    Én tökéletesen felfogom amiket írsz. Rámutattam, hogy miért nem működik, ami neked nem tetszik.

    "társadalmi károk"
    A társadalom az emberek összességét jelenti, de te antropomofrizálod a társadalmat, mintha annak saját tudata, kára meg felelőssége lenne. Ebből ered az összes rossz és nem működő ötleted. Csak azt éred el az ötleteid megvalósításával, hogy a tudatlanok felelősségét és káros dolgait szétkened mindenkin.
  • bdzsana
    #14
    "Azért rohad az agyuk mert felelőtlenül és ostobán élnek és te most ezte a felelőtlen ostoba gondolkodást akarod kiterjeszteni mindenkire törvény formájában"

    Igen pontosan így van. Mivel mások ostoba döntései hatással vannak rám is. A társadomban élni olyan mint a forgalomban közlekedni.
    Attól hogy te jól csinálsz mindent beléd jöhet egy barom részegen amibe lebénulsz. Ezért kellenek a szabályok.
  • CommieSlayer
    #13
    "De legyen igazad, lehessen venni cigit, pálinkát, sőt heroint is 18 év alatt akár óvodásoknak is, nehogy már a szülők válláról le vegyük a felelősséget."
    Cigit meg pálinkát most is tud magának szerezni minden tinédzser, a törvény nem ér semmit se. Mi is tudtunk azután is hogy be lett tiltva. Bár én sohasem dohányoztam a haverjaim igen.
    És igen ez a szülő felelőssége, hogy elmagyarázza a gyerekének, hogy mit jelent a cigi meg a pálinka. Van akinek a gyereke érti, van akié meg nem. Ha tegyük fel sikerülne hatékonyan betiltani ezeket, akkor csak azt érnéd el vele, hogy még kevesebb ember érti ezeknek a káros hatásait és felnőttként fog átesni azokon a problémákon amiken tinédzserként kellene és felnőttként ezeknek sokkal komolyabb következményei vannak.
  • bdzsana
    #12
    Miért mosol össze dolgokat? A dragon ballt 1-2 hülye miatt akarják betiltani. Itt meg kimutatható társadalmi károkat okoz, kurvára nem ugyanaz a kettő. Egyszerűen nem tudom hogy nem lehet felfogni, hogy ez káros a társadalmunkra és se te se én se a gyerekeink nem tudnak buborékban a társadalmon kívül élni, és ez hatásásal van mindannyiónkra, akár milyen okosnak hiszed magad, akármilyen kivülállónak, tehát ez társadalmi probláma, nem egyéni.
    35 éveskoromra már én is túl voltam félmilliárd forinton mert a csupán 1,5 cégemet közel ennyiért adtam el, de nem ülök olyan magas lovon hogy ne lássam milyen rossz hatással van ez mindenkire. Ráadásul te meg én felnőttek vagyunk, de a gyerekek mintákat keresnek és utánoznak, és nem mindig téged fognak utázni, akármilyen jól próbálod őket nevelni.
    Ha a szomszéd mindig részegen jön haza és ordibál, az egyéni probléma. Bezárom az ablakot és nem hallom. De ez nem ilyen.
  • CommieSlayer
    #11
    "Mi faszt nem értesz azon, hogy az egész társadalom agya rohad és ez kimutatható?"
    Azért rohad az agyuk mert felelőtlenül és ostobán élnek és te most ezte a felelőtlen ostoba gondolkodást akarod kiterjeszteni mindenkire törvény formájában amivel még több kárt csinálsz. Az internet betiltásától senki nem lesz jobb szülő, a gyerek majd talál más elfoglaltságot, amire rá lehet fogni, hogy "na az hibás" és akkor majd azt is be kell tiltani.
  • CommieSlayer
    #10
    Végig arról beszélsz, hogy mások rosszul csinálnak valamit és ezért neked is rosszul kell csinálnod és erre az egyetlen megoldás, hogy őket kell beszabályozni. Ez nettó hülyeség. Egyrészt neked nem kell a kútba ugrani azért mert mindenki más is azt teszi. Másrészt ez csak a te inetrpretációd, hogy a gyerek azért hülye mert lát valamit az interneten.
    Én is sokmindent láttam gyerekkoromban, ami más gyerekeknek tiltva volt, most mégis messze jobban élek, mint ők. Biztos én vagyok elrontva.
    (Erről eszembe jut, mikor betiltották a Dragon Ball-t mert a gyerekek kiugráltak tőle az ablakon a varázsfelhőt várva. Én ne szórakozzak, azért mert a másik hülye, vagy nincs egy valamire való apja meg anyja aki beszélgetne vele arról, hogy amit a mesében lát az nem a valóság. Mindent be kell tiltani, csak a rossz szülőket nem! :D)
  • bdzsana
    #9
    Mi faszt nem értesz azon, hogy az egész társadalom agya rohad és ez kimutatható? Nem néhányan csinálnak rosszul dolgokat hanem az egész világ hülyül.
    Ez nem egyéni probléma ez társadalmi probléma. És hiába hiszed te kurva okosnak magad, rád is kihat majd a sok hülye amit meg fogsz érezni, (akár egy választáson) A techológia hatásait amikor megjelent nem tudtuk vizsgálni, de már utólag van elég adatunk hogy bizonyítsuk ez káros a gyerekek fejlődésérre. Amikor a cigi népszerű lett akkor még azt is reklámozták hogy egészséges. Ma már 18 év alatt nem lehet venni, mert kiderült hogy cseppet sem az sőt kurva káros.

    De legyen igazad, lehessen venni cigit, pálinkát, sőt heroint is 18 év alatt akár óvodásoknak is, nehogy már a szülők válláról le vegyük a felelősséget.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2024.06.14. 11:39:05
  • bdzsana
    #8
    "Na a hozzád hasonlóknak nem szabadna szaporodnia! Nem értesz a gyerekneveléshez, büszke is vagy rá és reflexből másra tolnád a felelősséget. Már azon felháborodsz ha valaki leírja, hogy "foglalkozni is kellene a gyerekkel". Az egyetlen lehetőség ami eszedbe jutott az a "tiltás" ami sokat elárul a gondolkodásodról."

    Mond már el hogy a faszomba neveljem a gyereket az iskolában meg az óvodában? Ha én tisztában vagyok vele hogy a 6 éves gyereknek nem való a 18+-os film, meg nem kéne egész nap játszani a telefonon meg tiktokon vergődni és eszerint is nevelem, akkor ő lesz a fura gyerek a sarokban, mert amikor mindenki a tegnapi brawl stars meccsekről beszél, meg amikor squid game-eset játszanak, fogalma se lesz hogy mi van.
    Hogy másképp tudom megértetni veled, hogy a gyereknevél nem csak a szülők által történik, mert én kevesebbet vagyok vele mint a tanárok és az osztálytársak. Ők is legalább vagy mégnagyobb mértékben befolyásolják mint én, ami ellen nem tudsz tenni.
    Egyszerűen nem nevelheted a gyereket a világ folyamatai ellen még akkor sem ha egyre többen hívják fel arra a figyelmet, hogy ezek a folyamatok nem feltétlenül pozitívak.
  • CommieSlayer
    #7
    "Ez nem egy egyéni probléma, ez egy társadalmi probléma."
    Ezt bírom, mikor a sok hülye rosszul csinál valamit, akkor az hirtelen mindenki problémája kell hogy legyen és megszavazzák hogy a méghülyébb ötleteik azokra is legyenek érvényesek, akiknek eddig sikerült jól csinálni a dolgokat.
  • bdzsana
    #6
    "Látod neked van problémád amit nem is értesz, de egyből másokat akarsz beszabályozni. Az nem is érdekel, hogy esetleg létezik olyan gyerek aki látja ugyanazt amit a te gyereked, de ellentétben a tiéddel ő nem lesz retardált tőle."

    Nyilván ez így van, csomó gyereknek ez kifejezetten jót tesz, látszik a kompetencia eredményeken világszerte. Ez nem egy egyéni probléma, ez egy társadalmi probléma.
  • kvp
    #5
    "Ezért én is szükségét látom egy központi szabályoznás mert egyénileg ezt kurva nehéz megoldani."

    Valoban. Ellenben a 11 ev alattiak szamara tiltas azt jelentene, hogy az a 11 evnyi gyerek akik ezen nottek fel egesz eletukben most hirtelen elvesztene az osszes kommunikacios eszkozet, mig a 15 ev alattiak a kozossegi kapcsolati halozatukat. Ez hozhat nehany szavazatot az idosek es a tradicionalis muzulmanok reszerol, de az osszes szulo aki eddig megengedte a gyerekeinek a telefon hasznalatot barkire hajlando lesz szavazni aki az ellenkezojet igeri. Kerdes melyik csoportbol van tobb? Nyugdijasbol es iszlamistabol vagy fiatal gyerekes csaladbol? Ez donti el, hogy hoz vagy visz szavazatokat a kezdemenyezes.

    ps: A tiltas csak annyit jelentene, hogy a gyerekek titokban hasznalnak a netet, tobbnyire felnott profillal vagy olyan alternativ kozossegi halozatokon, ahol nincs eletkor szerinti korlatozas. Ez tovabb csokkentene a szulok es a tarsadalom kontrolljat a gyerekek netes tevekenysege folott. Plusz az igy megszivatott generaciok felnove mar biztos az eletben nem szavaznak Macronekra. (Mondjuk ha most jol csinalja es ennyi ev utan letrejon az europai egyesult allamok, akkor o lehet az utolso francia elnok.)
  • CommieSlayer
    #4
    Na a hozzád hasonlóknak nem szabadna szaporodnia! Nem értesz a gyerekneveléshez, büszke is vagy rá és reflexből másra tolnád a felelősséget. Már azon felháborodsz ha valaki leírja, hogy "foglalkozni is kellene a gyerekkel". Az egyetlen lehetőség ami eszedbe jutott az a "tiltás" ami sokat elárul a gondolkodásodról.

    "Ezért én is szükségét látom egy központi szabályoznás mert egyénileg ezt kurva nehéz megoldani."
    Látod neked van problémád amit nem is értesz, de egyből másokat akarsz beszabályozni. Az nem is érdekel, hogy esetleg létezik olyan gyerek aki látja ugyanazt amit a te gyereked, de ellentétben a tiéddel ő nem lesz retardált tőle.
  • bdzsana
    #3
    Biztos van vagy 5 gyereked azért tudod hogy kell őket nevelni.

    Persze nincs, ezért segítek és elmagyarázom neked, hogy hiába tiltanám vagy venném el a telefont, ha az osztály/csoport 90%-a használja és nem fogja tudni miről beszélnek, nem tud bekapcsolódni a társaságba és ki lesz kb közösítve. Ezért kell központi szabályozás.

    De még oviban is hasonló van igaz nem internet vagy mobil, de hasonló, hogy a keresztfiam folyamatosan hisztizett hogy ő star warst akar nézni meg már nem tudom mit de valami felnőtteknek szóló filmet, mert az oviban csak arról beszélnek és ő nem tudja mi az. Mert a kedves többi szülő hagyja hogy ilyeneket nézzenek ez kihat a többi gyerekre is. A keresztfiam hiába járt még a bogyó és babóca szinten kihisztiszte hogy nézze meg a star warst hogy tudja miről van szó és kb remegve kikapcsoltatta 10 perc után.

    Egyszerűen kurva nehéz úgy nevelni a gyereket az elképzelt elveid mentén, hogy nem nézeted vele a tévét, nem hagyod videójátékokkal játszani, nem adsz neki social médiát, meg nem veszel meg neki minden szart mert a többiek ezt mind megcsinálják és ki lesz közösítve.
    Nyilván ha nem is fullba de valamennyit engedni kell a társadalmi nyomásnak, hogy ne a te gyereked legyen aki egyedül játszik a sarokban.

    Ezért én is szükségét látom egy központi szabályoznás mert egyénileg ezt kurva nehéz megoldani.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2024.06.14. 09:38:26
  • Supra-III
    #2
    Pont az lenne a jó, ha a kedves szülök a fokozatosságot betartva a lehető leghamarabb tanítanák erre a gyerekeket.
    De ehhez persze a szülőnek is érteni kellene ezekhez, meg hát foglalkozni is kellene a gyerekkel és a problémával.

    De semmi baj, három évet kell kihúzniuk, és 18 évesen már megkereshetik a pénzt, amivel fizethetik a pszichológust :-)
  • CommieSlayer
    #1
    "szélsőjobboldali"
    Milyen lenne az olyan jobboldali párt, ami nem szélsőjobb? Manapság csak baloldal van meg szélsőjobb. :D
    A gyermekekre valódi veszélyt jelent az illegális bevándorlás következtében elharapódzó bűnözés. Azzal valamiért nem akar semmit sem kezdeni és lehet pont ezért szavaznak egyre többen a "szélsőjobbra". Az legalább ígéretben foglalkozik a problémával. (Bár valószínű az se csinálna semmit, ha hatalomra kerülne.)