14
  • manypet
    Igen, ezt én is megfigyeltem már. Érdekes szokott lenni, hogy pl. a szocik legtöbbször visítva követelik a fizessenek a gazdagok elvet. Teszik ezt egészen addig, amíg a pofájukba nem vágja valaki, hogy ők itt a nyugati társadalomban a világ leggazdagabb 20%ához tartoznak, és hogy ha nem baj, akkor az ő pénzüket kellene elvenni és átutalni Afrikába. Na onnantól hirtelen egyből kapitalistává válnak, és rozsomákként küzdenek a magántulajdonuk szentségéért. :-)
  • CommieSlayer
    Tudom én jól, hogy a legtöbb embernek nincsenek elvei. A legtöbben csak elveket színlelnek és kérnek számon másokon, amíg hátrányos helyzetben vannak és amint felülkerekednek másokon abbahagyják a színlelést. A demokrácia azért kényelmes ideológia, mert előadhatják a saját igényeiket, mint többségi akaratot és hivatkozhatnak másokra. :)
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.06.11. 10:18:57
  • manypet
    "Ha valaki demokratának vallja magát, de közben cenzúrázni akar attól azért megkérdezem, hogy honnan tudja mi a nép akarata ha megtiltja nekik, hogy elmondják"
    Ez valóban jogos felvetés. De szerintem ne felejtsd el, hogy mikor "demokratákkal" beszélsz, akkor általában egy kommunistával/nácival állsz szemben, aki hírből sem ismeri az emberi szabadságjogokat.
    (Persze lehet, hogy az idézőjelet nem is kellett volna a demokrata szó mellé raknom. ;-) )
  • CommieSlayer
    Én nem vagyok demokrata, de nem fogok az emberekkel olyan dolgokról vitatkozni, amit esélyük sincs megérteni. Ha valaki demokratának vallja magát, de közben cenzúrázni akar attól azért megkérdezem, hogy honnan tudja mi a nép akarata ha megtiltja nekik, hogy elmondják. A demokrata ideológia szerint nincs demokrácia szólásszabadság nélkül.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.06.10. 18:38:02
  • manypet
    "A szólásszabadság alapfeltétele a jól működő demokráciának."
    A demokrácia egy elnyomó rendszer. Ellentétes a szólás- és bármely más szabadsággal. A hitleri rendszer is abból fejlődött ki, mint ahogy a mostani orbáni meg gyurcsányi is. A többség uralma mások felett (demokrácia) semmivel sem jobb, mint az egyének uralma mások felett (autokrácia). A szabad rendszer az, mikor senkinek nincs uralma mások felett. Sem az egyénnek, sem a többségnek. Minden más rendszer elnyomó rendszer, aminél csak idő kérdése, hogy ki fog vele visszaélni. Az egyetlen működő szabad rendszer a jogállam, ahol nem a kevesek uralma áll legfelül, meg nem is a többség uralma áll legfelül. Hanem az emberek alapvető emberi joga áll legfelül.

Valami ilyet képzeltek el az USAban annak idején, de sajnos pont azt a hibát követték el, hogy engedték a demokráciát érvényre jutni. Itt egy egész jó videó róla:
    https://www.youtube.com/watch?v=EFOh8zwdrp4
  • manypet
    "én meg az eu-s szekta hívőket rühellem mert egy elképesztően elfogult szemellenzős politikai irányvonalat támogatnak mindenfajta fenntartás nélkül... de ennek ellenére se tiltanám a hozzászólásaikat."

Valószínűleg azért, mert te nem vagy náci. ;-)
  • manypet
    "sg-n szívesen blokkolnám az orosz párti emberek hozzászólásait, hogy legalább én ne idegesítsem fel magam ezekkel"
    Nem gyengén náci vagy, hallod-e! Hitler elismerően hümmentene, ha te lennél az egyik minisztere. :-)

"Elementáris társadalmi érdek, hogy az összes gyerek megkapja a kötelező oltásokat"
    Ettől még vitatkozni meg véleményt mondani lehetne róla. A kettőnek nincs köze egymáshoz. Egyik esetben szólásszabadság, másiknál oltások beadása. Mint ahogy a hozzád hasonló nácikról is lehet véleményt mondani mellette is, meg ellene is. De ez nincs kapcsolatban azzal, hogy egy egészséges társadalom nem engedi a náci elveid megvalósulását.
  • CommieSlayer
    "Elementáris társadalmi érdek, hogy az összes gyerek megkapja a kötelező oltásokat, ezt nem érdemes összekapcsolni a demokrácia alapvető jogaival."
    Társadalmi érdekre hivatkozol, de közben meg akarod tiltani a társadalomnak, hogy kifejezze az érdekeit.

"A másik meg az, hogy a többség megszavazza, hogy miről lehet beszélni és miről nem az demokrácia-e?"
    Meg lehet szavazni azt is, hogy mostantól diktatúra legyen, de onnantól a nép kiadta a kezéből a gyeplőt és nem fogja tudni képviselni az érdekeit. A szólásszabadság alapfeltétele a jól működő demokráciának.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.06.09. 11:27:18
  • Kissssss0 #6
    "Mondjuk sg-n szívesen blokkolnám az orosz párti emberek hozzászólásait, hogy legalább én ne idegesítsem fel magam ezekkel, de sajnos erre nincs lehetőségem."

én meg az eu-s szekta hívőket rühellem mert egy elképesztően elfogult szemellenzős politikai irányvonalat támogatnak mindenfajta fenntartás nélkül... de ennek ellenére se tiltanám a hozzászólásaikat.

szerintem téged ezért a rövidke szösszenetért tárt karokkal fogadnának wasingtontól brüsszelen át moszkváig a cenzúra osztályon.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Elementáris társadalmi érdek, hogy az összes gyerek megkapja a kötelező oltásokat, ezt nem érdemes összekapcsolni a demokrácia alapvető jogaival.

A másik meg az, hogy a többség megszavazza, hogy miről lehet beszélni és miről nem az demokrácia-e? Szólásszabadság nem egyenlő a demokráciával. Tökéletes 100%-os szólásszabadság semmilyen demokráciában sincs. (nem lehet rágalmazni, nem szeretjük a fasizmust, nem lehet gyerekeknek a kemény drogok pozitív hatásairól beszélni stb..)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.06.08. 22:16:19
  • CommieSlayer
    "oltásokkal kapcsolatos konteók tiltása érthető és elvárható lenne"
    A demokrácia alapfeltétele, hogy a szavazók szabadon kommunikálhatnak és a teljesebb tudás birtokában hoznak döntéseket mindenki érdekében. Ha azt mondod, hogy a szavazókra ezt nem lehet rábízni és felül kell bírálni miről beszélhetnek és miről nem, akkor az egész demokrácia értelmetlenné válik. Először döntsd el, hogy demokráciát vagy diktatúrát akarsz és arra építs fel egy konzisztens álláspontot a megengedett közbeszédről. Olyat nem lehet, hogy demokráciát akarsz, de közben te akarod felülről megmondani, hogy mi legyen a közvélemény. Egyébként meg rossz információ ellen jó információval kell küzdeni. Ha szerinted ez nem működik, akkor mondd ki hogy diktatúrát akarsz.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.06.08. 14:27:29
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Nehéz dolog ez, oltásokkal kapcsolatos konteók tiltása érthető és elvárható lenne.(ugyanúgy laposföldesék kordában tartása)

Politikusok viszont állandóan hazudnak és megy a demagógia, ennek nehéz gátat szabni és szerintem nincs sok értelme sem. Mondjuk sg-n szívesen blokkolnám az orosz párti emberek hozzászólásait, hogy legalább én ne idegesítsem fel magam ezekkel, de sajnos erre nincs lehetőségem.

(Nyilván Zelenskyy is össze vissza hazudozik, mert nem az igazság, hanem a nemzetbiztonsági érdekeik döntenek arról, hogy mi is legyen a hivatalos álláspontja. Ebből kifolyólag nem teljesen marhaság dezinformációnak nevezni azt amit mondd. Ez az egész téma egy vicc az EU-ban.)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.06.08. 12:02:21
  • M2 #2
    "próbálják megfékezni a dezinformációt, a választások azonban kihívás elé állítják a szabályozókat"

Akkor mondjuk az Európai Bizottság elnökének összes megszólalását le fogják tiltani, meg szintén tiltva lesz Zelenszkij minden megszólalása?
  • CommieSlayer
    Még hogy a nyugaton nincs cenzúra ...