7
  • inkvisitor1978
    #7
    Te talán még túl fiatal vagy hozzá, de a 2000-es évek elején volt egy Intel CPU, ami a sokadik tizedesben vétett egy apró számolási hibát.
    Ez nem tűnik komoly gondnak, amíg fel nem kezdett tűnni, hogy a körök nem körök, az iterációs számítások meg furcsa eredményeket hoznak.
    Végül vissza kellett hívni a szériát.
    Ha egy kutatási eredmény nem megismételhető máshol, akkor azt hamisnak kell tekinteni, mint az ED hajtóművet, amiről kiderült, hogy csak azért produkált egy laborban mérhető hajtóerőt látszólag reakciómentes működéssel, mert a falban futó kábelt használta ellenpontnak.
    Utoljára szerkesztette: inkvisitor1978, 2024.06.14. 10:36:13
  • ZenMillitia
    #6
    A fegyveriparos kerdesed pedig meg kemenyebb, nem latod, hanyszor provokalnak ki konflikutust, ill. huznak el,hogy jobban porogjon az ipar?
    Nezz mar korul neha a vilagban. Ukrajna mond valamit? Szerinted kinek kedvez,hogy felment az olaj ara? vagy hogy porog a fegyverbiznisz?
    Ja varj tudom, ez is kamu, igazabol a fegyveripar csak a laposfoldhivok altal kitalalt szervezet.
  • ZenMillitia
    #5
    nezz utana egy nagyon egyszeru kerdesnek:
    "hany millio dollart fizetett mar ki a pfizer csalasert?"
    Mert ha te ellopsz egy taskat, felfuggesztettet kapsz a masodiknal esetleg bortont.
    Ok meg csak annyi penzbuntetest, amit lazan ki tudnak fizetni.
    Tehat amikor hoznak egy dontest egy ilyen cegnel, nem azt nezik, Neked jobb lesz e, tulelsz e, vagy a csaladod tulel e, hanem azt,hogy a csalas soran, az adatok meghamisitasaert stb, a birsagot meghaladja e a profit.
    De persze hivhatod ezt maffia helyett, jotekonysagi szervezetnek, igazabol en lesz.rom, de nyugodtan keress ra, mennyi buntetest kapott mar. ;) bar nyilvan eletedben nem neztel meg utana semminek, es csak egy alufoliasapkasnak nezed azt, aki matekot szamol, de huzd ki a burokbol a fejed, es nezz korul kicsit, mielott ilyen kerdeseket teszel, fel, es ugy csinalnal, mintha NEM ERTENED.
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2024.06.13. 15:42:26
  • csulok0000 #4
    Mi az a vakcinamaffia? És a másik?
  • ZenMillitia
    #3
    Pontosan. Kifejleszt egy uj anyagot, ami kemenyebb,mint a gyemant. letesztelik pont. kit erdekel,hogy a sok pokhendi vakcinamaffianak dolgozo, meg fegyverbizniszmaffianak nyalo idiota mit gondol a gombnyi agyaval?
  • Supra-III
    #2
    Hát, ja.
    Meg talán ki kellene próbálni a gyakorlatban: ha valami igaz, akkor kb mindegy, milyen útvonal vezetett a felfedezéséhez.
    Egészen pontosan hogyan akarnak érteni egy százezres vagy millió paraméteres algoritmust? Nekem még ez sem világos.

    Amúgy a sok modell pont alkalmas lehet arra, hogy egy problémát sokféleképpen próbáljunk megoldani - ami szerintem előny.

  • kvp
    #1
    Ha barmilyen allitast vagy kovetkeztetest elfogadnak pontos levezetes es indoklas nelkul, akkor ertheto a problema. Erdemes lenne raallni arra, hogy amit nem tud pontosan megindokolni egy MI (vagy ember), az max. sejtes lehet. A bizonyitas pedig nem hasznalhat MI-t es semmilyen nem publikus informaciot vagy eszkozt.