8
  • Vanek úr
    #8
    Pont erről írtam korábban, hogy remélem, nem a Chromiumba hozzák ezt az új tulajdonságot, mert akkor a Brave (meg a többi erre épülő böngésző is) megszívja (hiába raknak bele akár saját blokkolót is 'gyárilag', ha nem fog tudni normálisan működni). Mert a Chromiumot is a Google felügyeli, és igazgatja. És bár a hírben mindenhol csak Chrome-ról írnak, sok esetben ez inkább a Chromiumra vonatkozna.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #7
    Nem tudom mennyire érdemes használni, úgy tudom biztonságot növelő funkciók is hiányoznak belőle a privát szféra védelmével magyarázva és frissítéseket is lassabban kap, mint a sima FF. (legalábbis a flatpak biztosan, gyanítom a normális verzióra is igaz ez, gitet fordítani meg nagyon nem éri meg)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.06.04. 21:19:17
  • Gabo
    #6
    Létezik ma már olyan DNS szolgáltatás, ami kizárja a reklámokat. Szóval kb. teljesen mindegy, hogy milyen eszközön, milyen böngészőt, milyen reklám blokkoló plug-in-nel használ vagy nem használ valaki, hatékonyságban nincs annál jobb, mintha a reklám oldal már a névfeloldásig sem jut el.
  • NEOreg3
    #5
    Semmi nem akadályozza meg a böngésző fejlesztőket, hogy browserbe épített feature legyen az adblock (Brave böngésző tán ezt teszi és az is chromium alapú). A különböző filter listákat úgyis a közösség manageli, a browsernek "csak" annyit kell tudnia, hogy fel tudja dolgozni ezeket a listákat.
  • barret
    #4
    Pfff...Nagy veszteség! 10 éve nem használom :D Bár úgy is lesz rá megoldás.
    Utoljára szerkesztette: barret, 2024.06.04. 08:26:46
  • Vanek úr
    #3
    És a Google így megoldja, hogy árukapcsolással több bevétele lehessen. A birkák meg bégetnek továbbra is a Google rétjén.
    Egyébként remélem, ez nem a Chromium alapfelfogása is, hanem csak a Chrome egyedisége - mert ha a böngészőmotor alapértékévé válik, akkor a forkok (Edge, Opera) sem nyújtanak majd megoldást a Chrome leváltására, és tényleg csak a FF marad.
  • szoftos
    #2
    Librewolf.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #1
    >Ekkor vagy alternatívát kell keresni az adott szoftverre a Chrome alkalmazásboltban vagy Firefoxra kell váltani.

    Igy van, Firefox, vagy esetleg Brave.