5
  • banjozsef #5
    Ja, bocsi. Elfelejtettem megemlíteni, hogy még csak 41 éve fejlesztek és értékesítek mesterséges intelligenciákat ( persze régen még csak programoknak, szoftvereknek és rendszereknek nevezték őket ), amik között van teljesen zárt, részben zárt és részben nyitott, teljesen nyitott és részben nyitott és részben zárt is. Egyébként a beszélgetős MI/AI -k többségét ( ChatGPT, Gemini, stb. ) ismerem ( sőt mostanában még a Snapchat My AI -jával is beszélgettem párszor, véletlenül ), sőt tegnap kipróbáltam az Edge Copilot -ját is. Egész jó összefoglalót csinált az egyik, azért egyszerűnek nem mondható lapomról. Persze lassan kezdenek engem is felfedezni ( még csak 25 éve van pár 10 ezer lapom a neten ) és ha kicsit jobban szelektálnának a neten ( pl. többet olvasnának engem és kevesebbet a sok hülyeséget ) , akkor nem beszélnének néha össze vissza és nem lenne muszáj újra rendesen elkezdeni gondolkodni egy egy válaszuk után, aminek azért én nagyon is örülök, mert gondolkodni jó és helyes. Egyébként épp mostanában dobtam ki rengeteg szoftveremet és kezdtem el komolyabban terjeszteni a több mint 25 éve megbízhatóan működő internetes operációs rendszeremet a bjos -t, amit kb. 5 éven át az Edge -vel, a Chrome -al, a Firefox -al és az Opera -val is teszteltem és használom jelenleg is. A Microsoft és a Google mesterséges intelligenciáit azért már teszteltem ( elég sokat tudnak rólam, a szoftvereimről és a rendszereimről ) , de most kezdtem el az internet böngészőkbe beépített mesterséges intelligenciákat kipróbálni ( lásd. Edge Copilot ). A bjos minden szoftvere és rendszere elérhető Edge, Chrome, Firefox és Opera böngészőkkel, teljesen függetlenül attól, hogy milyen PC -n és operációs rendszerrel ( Windows, Android, Linux, stb. ), milyen laptopon, notebookon, tableten és mobilon ( igazából az Androidos a preferált, de iPhone -on is sok minden dolgom működik, de sajnos még iPhone -n kevés dolgot sikerült kipróbálnom, letesztelnem, mert egyenlőre nem volt rá időm ). Ha valakit érdekel, akkor javaslom a BjPress -t is néha olvasni, amit azért már a google is elkezdett ismerni.
  • banjozsef #4
    Nyilvánvaló, hogy a zárt sem zárt igazából, mert már régóta vannak emulátorok, amik a forráskód ismerete nélkül is működnek, vagyis úgy érzékeli a felhasználó, mintha az eredetivel kommunikálna. Persze a nyílt sem nyílt már régóta, mert a lényegesebb funkciókat és információkat megtartják maguknak a kiadóik. Ez a vita egyébként már több mint 2500 éve zajlik. Buddha : mindent megosztani mindenkivel ; Jézus : kirohanása a farizeusok és irástudók ellen, akik elzárják az embereket Istentől ( pontosabban Isten országától ) és a tudás megszerzésének lehetőségétől, de azt is mondta, hogy "Ne vessétek gyöngyeiteket a disznók elé!". Azért persze érdemes Sankara ( persze Adi Shankara -ra gondoltam ) álláspontját is megvizsgálni. Nagyon most nem jut eszembe más jelentősebb ember, akinek a véleményére, javaslatára jelenleg valamennyire is adni kellene, szerintem.
    Utoljára szerkesztette: banjozsef, 2024.06.06. 12:45:51
  • Kissssss0 #3
    természetesen zártnak kell lennie, nehogy már valami holmi jöttment hétköznapi emberke belerondítson a progresszív liberálisan programozott mesterséges unintelligenciánkba.
  • CommieSlayer
    #2
    Mindenki csináljon az általa létrehozott AI-val azt, amit jónak lát! Ha erőszakkal centralizáljuk a használatát az garantálja a diktatorikus techno-disztópia létrejöttét.
    Nekem csak az a lényeg, hogy futtathassak saját AI-t a saját gépement, ami megszűri nekem a többi AI által generált spam-ot és propagandát és nem stream-el mindent, amit csinálok a microsoft vagy google szervereire.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.06.03. 20:13:18
  • Tetsuo
    #1
    A lényeg, önmagát fejleszthesse.