bunny#2
én egyszer felraktam egy búvár videót egy zuhanóbombázó repülőgép roncsról, aláraktam egy légvédelmi sziréna hangot erre letiltotta a YT mert valami zenében szerepel és jogvédett. A légvédelmi sziréna. Na ott hagytam abba, hogy bármi tartalmat próbáljak előállítani és a YT-ra feltölteni. Felraktam a vimeo-ra, a google meg kapja be.
kvp#1
Azert erre lenne egy nagyon egyszeru megoldas. A content id regisztraciojakor bizonyitania kellene a tulajdonosnak, hogy ove a tartalom. Ez a nagy media cegek es a tenyleges tartalom eloallitok szamara eleg konnyu lenne, viszont a visszaeleseket teljes mertekben megszuntetne. Hozzatennem, hogy onnantol a nagy cegektol sem tudna lopni senki, tehat ez elvileg nem sertene a nagytokesek anyagi erdekeit sem.
Plusz erdemes lenne bevezetni, hogy ha valaki mas tulajdonara regisztral, akkor jelentos anyagi karteritest kellene fizetnie gazdasagi csalas miatt. Ez rovid uton elvenne a kedvet a probalkozoknak.
ps: A magan videokba behallatszodo zenek miatti tiltas az egyik oka annak, hogy sokan csak nemitott es utolag zenesitett videot toltenek fel. Ez kikerulheto lenne, ha a magan videok (tehat azok megosztasai, akik nem kotottek irasos ceges szerzodest a youtube-al) csak a nonprofit cimke alatt mehetnenek fel, azaz ezen videok reklambevetele 100%-ban a youtube-nal maradna, cserebe a nonprofit fair use szabalyai lennenek ervenyesek rajuk.