4
  • RJoco
    #4
    Szomorú, hogy az ilyen tudású embereket így kisemmizik, aztán nem csoda, ha később a dolgok nem úgy működnek, ahogy kellene.
    Világunk nagyon rossz irányba halad. És ez nem csak nálad, a te szinteden van így. Én úgy látom, hogy minden szinten addig szívják az ember vérét, amíg csak tehetik. A lébecolókkal, semmirekellőkkel, csapatlétszám növelőkkel meg nem foglalkoznak. Csak arra nem gondolnak, hogy az emberek türelme egyre kevesebb, a semmirekellők nem fogják motiválni őket és előbb utóbb nem csinálják tovább, amit csinálnak. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy.
    Az egyik megrendelőnknél történt az, hogy az egyik részleg vezetőjével összebalhézott a felettes és a teljes részleg otthagyta a céget. Most van egy olyan termék, aminek a javításában a megrendelő nem tud segíteni, fejleszteni nem tudja, nagyjából teljesen elölről kell kezdeniük az ilyen jellegű termék fejlesztését.
    Pár éve én is azt mondtam, hogy nekem most elég, be lehet fejezni (se juttatást nem adtak, se megfelelő eszközöket, de a képességem kellett nekik). Megmondtam nekik, hogy a dokim azt mondta, hogy váltsak munkahelyet vagy elküld pszichiáterhez (akát több hónapos táppénzt is jelenthet) vagy beszéljek a főnökeimmel (ez utóbbit választottam). A közvetlen főnököm megértette, a felette lévő meg azt mondta, hogy őt ez nem érdekli. Mivel a közvetlen főnököm nem hülye, így most nyugi van. Kb. azt csinálok amit akarok és nem szégyellek. Mondjuk nem ez volt a célom, de ez lett. A korábbi tapasztalatok alapján a munkahely váltás meg hülyeség. Akár ugyanilyen sz@r is lehet, ha nem sz@rabb. Emellett a jelenlegi gazdasági helyzetben inkább megvárom míg elküldenek, akkor van végkielégítés és azonnali munkanélküli pénz is. Emellett kocsival szó szerint 5 percre lakom, miért akarnék fél órát vagy többet vezetni máshova.
  • kvp
    #3
    Az amerikaiak is csak vasarolnak. Errol egy tobb mint 20 evvel ezelotti magyar-amerikai kutatasi project jutott eszembe. Fiatalon es naivan rakerdeztem, hogy ha ez a fix szarnyu repulo jarmu majd a Marsa megy, akkor miert kell jarmuveket es embereket keresni a kepeken? Valasz helyett abban maradtunk, hogy nem volt tovabb szukseg a tudasomra. Ugyanez a csapat adta el az anno altalam tervezett neuralis kodot az amerikai raketavedelmi rendszer szamara. (igen, neuralis matrixok irhatoak is, nem kell oket feltetlen betanitani, a kisebb cellularis matrixok emberek altal is atlathatoak, igy papiron, kezzel is behuzalozhatoak, plusz ezek algoritmikus osszekotese utan osszelegozhato egy okosabb matrix is, amit utanna mar algoritmikusan ki lehet lapitani egy alacsonyabb melysegu feedback-es matrixba es az eredmeny meglepo modon jobb mint amit hagyomanyos betanitassal ossze lehet hozni, csak sokkal tovabb tart ezeket kezzel osszerakni)
  • RJoco
    #2
    Végülis az alapötlet jó.
    Eltűnt emberek után kutatni a hegyekben, erdőkben. Egy drón sokat segíthet.
    Bűnözőket is egyszerűbb drónnal követni a városban, mint egy hatalmas helikopterrel.
    Az sem meglepő, hogy ezt a technológiát háborúban használják.
    Az már inkább meglepő, hogy nem a katonaság berkeiből került ki a technológia.
  • Tetsuo
    #1
    És?