8
  • mukkelek
    #8
    A leg kártékonyabb szar az összes közül. Annyit nem tudsz leírni, hogy "gondolkodj már", mert rögtön cenzúráz.
  • FICEK9
    #7
    Ezt én se tudtam volna jobban összefoglalni!
  • Tetsuo
    #6
    Tudom persze, de ha valóban az lenne az oka, amit #2 írt, arra volt álnaiv válaszom. :-)
  • kvp
    #5
    "Akkor a Facebookkal és a tévékkel kellene kezdeni."

    A facebook a nagytokeseknek dolgozik, a tiktok a kinai allampartnak. Ezert is van az, hogy a nagytokesek altal kijelolt politikai vezetok a facebook-ot tamogatjak, a tiktok-ot uldozik.

    A lengyel birosagok fuggetlensegevel is csak addig volt gond, amig a nagytokesek szamara nem tetszo kormany volt hatalmon. Azota nem baj, ha a lengyel kormany utasitja a birosagokat, mert az uj kormany most mar a megfelelo utasitasokat adja a biroknak.

    "Miért kellene zárni? Attól hogy az amcsik tiltják EUba még ugyanúgy működhet tovább."

    Az EU jelenleg az USA vazallusa. Nem feltetlen az EU-s tagallamok, de az EU-s kozponti kormanyzat teljes mertekben. Nem annyira mint az ukran, ahol egy szinesz jatssza az elnokot es a CIA helyi ugynokei irjak neki a szovegeket, de kozelitunk e fele. Ha az USA azt akarja, hogy tiltsak be EU-s szinten a TikTok-ot, akkor be fogjak. Ha az USA azt akarja, hogy csereljek le az uj kinai GSM-R rendszert az osszes vasutvonalon, akkor le fogjak, meg akkor is ha nincs helyette semmi, mert az EU nem gyart sajatot, az amerikai technologia meg nem kompatibilis. Inkabb leszerelik potlas nelkul, mint ahogy a szankciok bevezetese ota bezartak egy rakat europai gyarat.

    Ezt hivjak deindusztrializacionak es pont ez tortent keleteuropaval a rendszervaltas utan. Utod nelkul bezartak a regi nagy magyar gyarak. Most a nyugateuropai nagy cegeken a sor, hogy utod nelkul atadjak a piacukat az amerikai termekeknek. Mar ha vannak.

    ps: Kina meg kozben egyre tobb teruleten kerul az egyetlen gyarto szerepeben, azaz vagy toluk vesz mindenki bizonyos termekeket es anyagokat vagy senkitol. Ha az USA kicsinalja a holland felvezeto gyartosor gyarat is, akkor lehet, hogy a jovoben felvezetoket is csak a kinaiak tudnak majd gyartani es akkor tenyleg sakk-matt a NATO tagallamoknak es a nyugati vilagnak.
  • Tetsuo
    #4
    Akkor a Facebookkal és a tévékkel kellene kezdeni.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #2
    Politikai nyomásgyakorlás / választási eredmény manipulálási céllal zárnak.
  • zola2000
    #2
    Miért kellene zárni? Attól hogy az amcsik tiltják EUba még ugyanúgy működhet tovább.
  • Sippie
    #1
    mi értelme amúgy? a tiktokos gyökerek már ellepték a facebook reelt, meg youtube shortsokat is